Owocowe grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowe grzanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bagietki pokrój kromki.

Owocowe grzanki - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj energicznie z trzema łyżkami oliwy i dwoma łyżkami wody. Posmaruj sosem pieczywo.

Owocowe grzanki - Krok 2

Krok 3

Na każdej kromce połóż plasterek sera.

Owocowe grzanki - Krok 3

Krok 4

Owoce umyj, osusz, pokrój na plasterki i połóż na wierzchu grzanek.

Owocowe grzanki - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane tapasy włóż do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i zapiecz, tylko od góry, około 5 minut.

Owocowe grzanki - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Alicja  Żebiałowicz

    Alicja Żebiałowicz , 25.09.2015

    Świetna przekąska, szybciutko do zrobienia i bardzo smaczna. Bardzo dobry pomysł na coś ciekawego dla niespodziewanego wegetarianin. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owocowe grzankiOwocowe grzanki

Z bagietki pokrój kromki.