Owocowe grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowe grzanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bagietki pokrój kromki.

Owocowe grzanki - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj energicznie z trzema łyżkami oliwy i dwoma łyżkami wody. Posmaruj sosem pieczywo.

Owocowe grzanki - Krok 2

Krok 3

Na każdej kromce połóż plasterek sera.

Owocowe grzanki - Krok 3

Krok 4

Owoce umyj, osusz, pokrój na plasterki i połóż na wierzchu grzanek.

Owocowe grzanki - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane tapasy włóż do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i zapiecz, tylko od góry, około 5 minut.

Owocowe grzanki - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Alicja  Żebiałowicz

    Alicja Żebiałowicz , 25.09.2015

    Świetna przekąska, szybciutko do zrobienia i bardzo smaczna. Bardzo dobry pomysł na coś ciekawego dla niespodziewanego wegetarianin. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owocowe grzankiOwocowe grzanki

Z bagietki pokrój kromki.