Owocowe grzanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

125 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bagietki pokrój kromki.

Owocowe grzanki - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj energicznie z trzema łyżkami oliwy i dwoma łyżkami wody. Posmaruj sosem pieczywo.

Owocowe grzanki - Krok 2

Krok 3

Na każdej kromce połóż plasterek sera.

Owocowe grzanki - Krok 3

Krok 4

Owoce umyj, osusz, pokrój na plasterki i połóż na wierzchu grzanek.

Owocowe grzanki - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane tapasy włóż do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i zapiecz, tylko od góry, około 5 minut.

Owocowe grzanki - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Alicja  Żebiałowicz

    Alicja Żebiałowicz , 25.09.2015

    Świetna przekąska, szybciutko do zrobienia i bardzo smaczna. Bardzo dobry pomysł na coś ciekawego dla niespodziewanego wegetarianin. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej