
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bagietki pokrój kromki.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj energicznie z trzema łyżkami oliwy i dwoma łyżkami wody. Posmaruj sosem pieczywo.

Krok 3
Na każdej kromce połóż plasterek sera.

Krok 4
Owoce umyj, osusz, pokrój na plasterki i połóż na wierzchu grzanek.

Krok 5
Tak przygotowane tapasy włóż do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i zapiecz, tylko od góry, około 5 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej