Owocowe grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowe grzanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bagietki pokrój kromki.

Owocowe grzanki - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj energicznie z trzema łyżkami oliwy i dwoma łyżkami wody. Posmaruj sosem pieczywo.

Owocowe grzanki - Krok 2

Krok 3

Na każdej kromce połóż plasterek sera.

Owocowe grzanki - Krok 3

Krok 4

Owoce umyj, osusz, pokrój na plasterki i połóż na wierzchu grzanek.

Owocowe grzanki - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane tapasy włóż do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i zapiecz, tylko od góry, około 5 minut.

Owocowe grzanki - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Alicja  Żebiałowicz

    Alicja Żebiałowicz , 25.09.2015

    Świetna przekąska, szybciutko do zrobienia i bardzo smaczna. Bardzo dobry pomysł na coś ciekawego dla niespodziewanego wegetarianin. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Koreczki z fetą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owocowe grzankiOwocowe grzanki

Z bagietki pokrój kromki.