
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bagietki pokrój kromki.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj energicznie z trzema łyżkami oliwy i dwoma łyżkami wody. Posmaruj sosem pieczywo.

Krok 3
Na każdej kromce połóż plasterek sera.

Krok 4
Owoce umyj, osusz, pokrój na plasterki i połóż na wierzchu grzanek.

Krok 5
Tak przygotowane tapasy włóż do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i zapiecz, tylko od góry, około 5 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej