Pieczone ziemniaki z młodą marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaki z młodą marchewką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i pokrój w ósemki ,marchewkę umyj i ułóż w naczyniu zaroodpornym obok ziemniaków. Posyp przyprawami Knorr i piecz w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Podawaj z ziołowym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaki z młodą marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej