Szynka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka w miodzie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

600 gramów

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój na plastry, a następnie na paski o długości ok. 5 cm.

Krok 3

Szynkę obtaczaj w mące i smaż na jasnobrązowo. Odsącz po usmażeniu.

Krok 5

Kawałki szynki wyjmij i przełóż do salaterki, po czym udekoruj pokrojonym ananasem. Podawaj jako przystawkę.

Krok 2

Do mąki dodaj przyprawę delikat Knorr, jajka i wyrób masę.

Krok 4

Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i podsmaż ciągle mieszając. Gdy miód zbrązowieje dodaj szynkę i smaż, aż pokryje się warstwą karmelu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej