Szynka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka w miodzie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

600 gramów

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój na plastry, a następnie na paski o długości ok. 5 cm.

Krok 3

Szynkę obtaczaj w mące i smaż na jasnobrązowo. Odsącz po usmażeniu.

Krok 5

Kawałki szynki wyjmij i przełóż do salaterki, po czym udekoruj pokrojonym ananasem. Podawaj jako przystawkę.

Krok 2

Do mąki dodaj przyprawę delikat Knorr, jajka i wyrób masę.

Krok 4

Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i podsmaż ciągle mieszając. Gdy miód zbrązowieje dodaj szynkę i smaż, aż pokryje się warstwą karmelu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej