Szynka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka w miodzie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

600 gramów

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój na plastry, a następnie na paski o długości ok. 5 cm.

Krok 3

Szynkę obtaczaj w mące i smaż na jasnobrązowo. Odsącz po usmażeniu.

Krok 5

Kawałki szynki wyjmij i przełóż do salaterki, po czym udekoruj pokrojonym ananasem. Podawaj jako przystawkę.

Krok 2

Do mąki dodaj przyprawę delikat Knorr, jajka i wyrób masę.

Krok 4

Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i podsmaż ciągle mieszając. Gdy miód zbrązowieje dodaj szynkę i smaż, aż pokryje się warstwą karmelu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej