
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
1 łyżka
6 łyżek
600 gramów
4 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój na plastry, a następnie na paski o długości ok. 5 cm.
Krok 3
Szynkę obtaczaj w mące i smaż na jasnobrązowo. Odsącz po usmażeniu.
Krok 5
Kawałki szynki wyjmij i przełóż do salaterki, po czym udekoruj pokrojonym ananasem. Podawaj jako przystawkę.
Krok 2
Do mąki dodaj przyprawę delikat Knorr, jajka i wyrób masę.
Krok 4
Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i podsmaż ciągle mieszając. Gdy miód zbrązowieje dodaj szynkę i smaż, aż pokryje się warstwą karmelu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej