
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
1 łyżka
6 łyżek
600 gramów
4 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój na plastry, a następnie na paski o długości ok. 5 cm.
Krok 3
Szynkę obtaczaj w mące i smaż na jasnobrązowo. Odsącz po usmażeniu.
Krok 5
Kawałki szynki wyjmij i przełóż do salaterki, po czym udekoruj pokrojonym ananasem. Podawaj jako przystawkę.
Krok 2
Do mąki dodaj przyprawę delikat Knorr, jajka i wyrób masę.
Krok 4
Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i podsmaż ciągle mieszając. Gdy miód zbrązowieje dodaj szynkę i smaż, aż pokryje się warstwą karmelu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej