Jajecznica z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój parówki w plasterki i przysmaż je na maśle.*

Krok 2

Umyj cukinię i pokrój w cienkie półplastry. Podsmaż na oliwie z oliwek z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Krok 3

Rozpuść na patelni masło. Następnie rozmieszaj jajka, wylej je na patelnię i delikatnie mieszając, dodaj cukinię oraz parówki. Podawaj gotową jajecznicę z chlebem tostowym. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej