Jajecznica z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój parówki w plasterki i przysmaż je na maśle.*

Krok 2

Umyj cukinię i pokrój w cienkie półplastry. Podsmaż na oliwie z oliwek z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Krok 3

Rozpuść na patelni masło. Następnie rozmieszaj jajka, wylej je na patelnię i delikatnie mieszając, dodaj cukinię oraz parówki. Podawaj gotową jajecznicę z chlebem tostowym. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej