Jajecznica z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój parówki w plasterki i przysmaż je na maśle.*

Krok 2

Umyj cukinię i pokrój w cienkie półplastry. Podsmaż na oliwie z oliwek z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Krok 3

Rozpuść na patelni masło. Następnie rozmieszaj jajka, wylej je na patelnię i delikatnie mieszając, dodaj cukinię oraz parówki. Podawaj gotową jajecznicę z chlebem tostowym. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej