Jajecznica firmowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica firmowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

25 mililitrów

1 szczypta

8 sztuk

50 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz orzechy wrzącą wodą, następnie obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Umyj jaja i wybij ze skorupek.

Krok 3

Połącz ze śmietaną, orzechami i chrzanem.

Krok 4

Wlej wszystko na rozgrzany na patelni tłuszcz i smaż powoli mieszając do czasu, gdy równomiernie się zetnie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica firmowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej