
Składniki
2 sztuki
null szczypt
6 sztuk
0.5 pęczka
6 sztuk
null
null
0.5 pęczka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Krok 2
Szczypiorek drobno posiekaj. Groszek odcedź.
Krok 4
Jajka roztrzep, dopraw pieprzem i Delikatem Knorr
Krok 3
Na rozgrzany olej na patelni wrzuć warzywa. Lekko przesmaż.
Krok 5
Wylej na patelnię, oprósz posiekaną bazylią. Delikatnie mieszaj, aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































