Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

6 sztuk

0.5 pęczka

6 sztuk

null

null

0.5 pęczka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w plasterki.

Krok 2

Szczypiorek drobno posiekaj. Groszek odcedź.

Krok 4

Jajka roztrzep, dopraw pieprzem i Delikatem Knorr

Krok 3

Na rozgrzany olej na patelni wrzuć warzywa. Lekko przesmaż.

Krok 5

Wylej na patelnię, oprósz posiekaną bazylią. Delikatnie mieszaj, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z rzodkiewką i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej