Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Autor: Janusz Re

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę kroimy w kostkę a czosnek niedźwiedzi w paski (ok 1 cm).

Krok 2

Z słoniny wytapiamy skwarki. Odlewamy cały tłuszcz. Wbijamy jajka, po 15 sekundach dodajemy czosnek niedźwiedzi i delikatnie solimy. Mieszamy i smażymy jak kto lubi ( lekko albo mocno ścięte).

Krok 3

Nic nie stoi na przeszkodzie by zamiast skwarek dodać masła. Nie ukrywam ,że jest to porcja dla jednego głodnego mężczyzny. Potrawa bardzo sezonowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej