Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Autor: Janusz Re

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę kroimy w kostkę a czosnek niedźwiedzi w paski (ok 1 cm).

Krok 2

Z słoniny wytapiamy skwarki. Odlewamy cały tłuszcz. Wbijamy jajka, po 15 sekundach dodajemy czosnek niedźwiedzi i delikatnie solimy. Mieszamy i smażymy jak kto lubi ( lekko albo mocno ścięte).

Krok 3

Nic nie stoi na przeszkodzie by zamiast skwarek dodać masła. Nie ukrywam ,że jest to porcja dla jednego głodnego mężczyzny. Potrawa bardzo sezonowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej