Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Autor: Janusz Re

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę kroimy w kostkę a czosnek niedźwiedzi w paski (ok 1 cm).

Krok 2

Z słoniny wytapiamy skwarki. Odlewamy cały tłuszcz. Wbijamy jajka, po 15 sekundach dodajemy czosnek niedźwiedzi i delikatnie solimy. Mieszamy i smażymy jak kto lubi ( lekko albo mocno ścięte).

Krok 3

Nic nie stoi na przeszkodzie by zamiast skwarek dodać masła. Nie ukrywam ,że jest to porcja dla jednego głodnego mężczyzny. Potrawa bardzo sezonowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej