
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
10 sztuk
0.25 pęczka
2 łyżki
20 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niezbyt mocno rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cukinię myjemy i kroimy w ćwierćplasterki, dodajemy do zrumienionej szynki i podsmażamy ok minuty.
Krok 3
Do miski wbijamy jajka. Roztrzepujemy je z solą, pieprzem, rozkruszoną kostką czosnkową oraz posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
Jajka wylewamy na patelnię. Smażymy cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej