
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
10 sztuk
0.25 pęczka
2 łyżki
20 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niezbyt mocno rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cukinię myjemy i kroimy w ćwierćplasterki, dodajemy do zrumienionej szynki i podsmażamy ok minuty.
Krok 3
Do miski wbijamy jajka. Roztrzepujemy je z solą, pieprzem, rozkruszoną kostką czosnkową oraz posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
Jajka wylewamy na patelnię. Smażymy cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej