Jajecznica z szynka i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z szynka i cukinią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

10 sztuk

0.25 pęczka

2 łyżki

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niezbyt mocno rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cukinię myjemy i kroimy w ćwierćplasterki, dodajemy do zrumienionej szynki i podsmażamy ok minuty.

Krok 3

Do miski wbijamy jajka. Roztrzepujemy je z solą, pieprzem, rozkruszoną kostką czosnkową oraz posiekaną natką pietruszki.

Krok 4

Jajka wylewamy na patelnię. Smażymy cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z szynka i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej