Omlet z cukinią i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cukinią i pomidorami

po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

883 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

263 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

479 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

3 szczypty

5 szczypt

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój na cienkie plasterki, pomidory na ćwiartki. Posiekaj dymkę i natkę pietruszki.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Wrzuć wszystko na rozgrzaną oliwę. Przesmaż na dużym ogniu 1-2 minuty. Po czym zmniejsz ogień.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj jajka z przyprawą Knorr.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Wylej jajka równomiernie na całą patelnię. Smaż wszystko na niedużym ogniu około 2-3 minut, aż omlet będzie prawie ścięty.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 4

Krok 5

Następnie posyp omlet startym serem i złóż na pół. Po kolejnych kilku minutach smażenia delikatnie zsuń omlet na talerz. Podawaj natychmiast z sałatą i pieczywem.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet wegetariański
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej