Omlet z cukinią i pomidorami

po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

829 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

246 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

3 szczypty

5 szczypt

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój na cienkie plasterki, pomidory na ćwiartki. Posiekaj dymkę i natkę pietruszki.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Wrzuć wszystko na rozgrzaną oliwę. Przesmaż na dużym ogniu 1-2 minuty. Po czym zmniejsz ogień.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj jajka z przyprawą Knorr.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Wylej jajka równomiernie na całą patelnię. Smaż wszystko na niedużym ogniu około 2-3 minut, aż omlet będzie prawie ścięty.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 4

Krok 5

Następnie posyp omlet startym serem i złóż na pół. Po kolejnych kilku minutach smażenia delikatnie zsuń omlet na talerz. Podawaj natychmiast z sałatą i pieczywem.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej