Omlet z cukinią i pomidorami

po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

851 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

246 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

3 szczypty

5 szczypt

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój na cienkie plasterki, pomidory na ćwiartki. Posiekaj dymkę i natkę pietruszki.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Wrzuć wszystko na rozgrzaną oliwę. Przesmaż na dużym ogniu 1-2 minuty. Po czym zmniejsz ogień.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj jajka z przyprawą Knorr.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Wylej jajka równomiernie na całą patelnię. Smaż wszystko na niedużym ogniu około 2-3 minut, aż omlet będzie prawie ścięty.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 4

Krok 5

Następnie posyp omlet startym serem i złóż na pół. Po kolejnych kilku minutach smażenia delikatnie zsuń omlet na talerz. Podawaj natychmiast z sałatą i pieczywem.

Omlet z cukinią i pomidorami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej