Omlet z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z migdałami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

5 łyżek

5 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zalej gorącą woda a potem odcedź i pokrój na mniejsze kawałki

Krok 2

Cebulę posiekaj wraz z czosnkiem. Zasmaż. Gdy się zeszklą zalej winem, dodaj migdały i przyprawy. Duś aż wino odparuje.

Krok 3

Jaja ubij z mlekiem i przyprawą Knorr.

Krok 4

Na oddzielnej patelni usmaż omlety. Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu farsz migdałowy i złóż omlet na pół. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej