Składniki
5 sztuk
2 sztuki
5 łyżek
0.5 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały zalej gorącą woda a potem odcedź i pokrój na mniejsze kawałki
Krok 2
Cebulę posiekaj wraz z czosnkiem. Zasmaż. Gdy się zeszklą zalej winem, dodaj migdały i przyprawy. Duś aż wino odparuje.
Krok 3
Jaja ubij z mlekiem i przyprawą Knorr.
Krok 4
Na oddzielnej patelni usmaż omlety. Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu farsz migdałowy i złóż omlet na pół. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej