Omlet z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z migdałami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

5 łyżek

5 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zalej gorącą woda a potem odcedź i pokrój na mniejsze kawałki

Krok 2

Cebulę posiekaj wraz z czosnkiem. Zasmaż. Gdy się zeszklą zalej winem, dodaj migdały i przyprawy. Duś aż wino odparuje.

Krok 3

Jaja ubij z mlekiem i przyprawą Knorr.

Krok 4

Na oddzielnej patelni usmaż omlety. Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu farsz migdałowy i złóż omlet na pół. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej