Omlet z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z migdałami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

5 łyżek

0.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zalej gorącą woda a potem odcedź i pokrój na mniejsze kawałki

Krok 2

Cebulę posiekaj wraz z czosnkiem. Zasmaż. Gdy się zeszklą zalej winem, dodaj migdały i przyprawy. Duś aż wino odparuje.

Krok 3

Jaja ubij z mlekiem i przyprawą Knorr.

Krok 4

Na oddzielnej patelni usmaż omlety. Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu farsz migdałowy i złóż omlet na pół. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidorowa z makaronem
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej