Omlet z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z migdałami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

5 łyżek

5 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zalej gorącą woda a potem odcedź i pokrój na mniejsze kawałki

Krok 2

Cebulę posiekaj wraz z czosnkiem. Zasmaż. Gdy się zeszklą zalej winem, dodaj migdały i przyprawy. Duś aż wino odparuje.

Krok 3

Jaja ubij z mlekiem i przyprawą Knorr.

Krok 4

Na oddzielnej patelni usmaż omlety. Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu farsz migdałowy i złóż omlet na pół. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej