Omlet ze szparagami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet ze szparagami i szynką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

0.25 pęczka

2 łyżki

2 plastry

1 sztuka

50 mililitrów

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki, obierz. Łodygi pokrój na kawałki długości 2 cm, główki pozostaw w całości. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę, marchew i łodygi szparagów i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj starty parmezan, pokrojoną szynkę, pokruszoną kostkę pietruszkową, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Jajko roztrzep ze śmietaną i wlej na patelnię. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż jajko się zetnie.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej