Omlet ze szparagami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet ze szparagami i szynką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

2 plastry

0.25 pęczka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki, obierz. Łodygi pokrój na kawałki długości 2 cm, główki pozostaw w całości. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę, marchew i łodygi szparagów i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj starty parmezan, pokrojoną szynkę, pokruszoną kostkę pietruszkową, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Jajko roztrzep ze śmietaną i wlej na patelnię. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż jajko się zetnie.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet ze szparagami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet po meksykańsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej