
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
0.25 pęczka
2 łyżki
2 plastry
1 sztuka
50 mililitrów
6 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki, obierz. Łodygi pokrój na kawałki długości 2 cm, główki pozostaw w całości. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę, marchew i łodygi szparagów i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj starty parmezan, pokrojoną szynkę, pokruszoną kostkę pietruszkową, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
Krok 4
Jajko roztrzep ze śmietaną i wlej na patelnię. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż jajko się zetnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej