Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem
łatwe
164 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
1 pęczek
2 garść
50 gramów
50 gramów
6 listki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki przekrój na pół, lecz nie do końca. W misce połącz pokrojoną w paski sałatę lodową, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w krążki papryczkę chilli oraz posiekana kolendrę.

Krok 2
Do sałaty dodaj sos Hellmann's i wymieszaj. Oba rodzaje sera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3
Parówki oraz bułki opiecz na rozgrzanym grillu. Zrumienione bułki napełnij przygotowaną sałatą i umieść w nich parówki.

Krok 4
Następnie posyp je pokruszonymi nachosami i startym serem. Ponownie połóż na grillu i zapiekaj do momentu, gdy ser się rozpuści. Hot dogi z nachosami podawaj od razu po grillowaniu.


Dobra rada:
Ser pleśniowy również będzie super dodatkiem, który urozmaici Twoje hot-dogi z grilla.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem
Bułka z kiełbasą zawojowała świat. Ktoś jeszcze wątpi, że najprostsze rozwiązania są najlepsze? Mimo wszystko lubimy wprowadzić trochę zamieszania, więc nasza wariacja na temat klasycznego hot doga z grilla wypełniona jest dodatkami – nachosami z aromatycznym sosem Samba.
Dla kogo?
Grillowany hot dog, czyli potrawa kojarzona z fast foodem, przenosi się z podrzędnych budek na salony! Hot doga w takiej wersji śmiało można zaserwować gościom w czasie przyjęcia. Dodaj do swojego hot doga porcję nachosów i odkryj jego nową wersję.
Na jaką okazję?
Lubisz zaskakiwać swoich bliskich? Z pewnością nie spodziewają się hot doga i nachosów na obiad albo kolację. Z taką przekąską maratony filmowe, wspólnie oglądane mecze albo zwyczajne pogaduchy mogą trwać w nieskończoność!
Czy wiesz, że?
Hot dogi kojarzą się z kuchnią amerykańską, lecz ich historia zaczęła się we Frankfurcie nad Menem. To tu w roku 1487 miały zostać wynalezione parówki. Jeśli masz ochotę na to danie zimą, nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować hot doga z grilla elektrycznego. Przyrządzaj go niezależnie od pory roku.
Dla urozmaicenia:
Zamiast bułek do hot dogów z powodzeniem można użyć bagietki. Pozostałe składniki możesz zostawić bez zmian lub również na tym polu wykazać się kreatywnością przy użyciu grilla. Hot dog to przekąska, w której nie może zabraknąć zwieńczenia smakowego, jakim jest użycie sosu burgerowego. Smacznego!