Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
440 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

2 garść

50 gramów

50 gramów

6 listki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki przekrój na pół, lecz nie do końca. W misce połącz pokrojoną w paski sałatę lodową, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w krążki papryczkę chilli oraz posiekana kolendrę.

Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - Krok 1

Krok 2

Do sałaty dodaj sos Hellmann’s i wymieszaj. Oba rodzaje sera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - Krok 2

Krok 3

Parówki oraz bułki opiecz na rozgrzanym grillu. Zrumienione bułki napełnij przygotowaną sałatą i umieść w nich parówki.

Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - Krok 3

Krok 4

Następnie posyp je pokruszonymi nachosami i startym serem. Ponownie połóż na grillu i zapiekaj do momentu, gdy ser się rozpuści. Hot dogi z nachosami podawaj od razu po grillowaniu.

Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Ser pleśniowy również będzie super dodatkiem, który urozmaici Twoje hot-dogi z grilla.

1

Opinie o przepisie

  • Maciek

    Maciek , 18.07.2024

    Pierwsza klasa, musicie spróbować:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosemGrillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem

Bułka z kiełbasą zawojowała świat. Ktoś jeszcze wątpi, że najprostsze rozwiązania są najlepsze? Mimo wszystko lubimy wprowadzić trochę zamieszania, więc nasza wariacja na temat klasycznego hot doga z grilla wypełniona jest dodatkami – nachosami z aromatycznym sosem Samba.

Dla kogo?

Grillowany hot dog, czyli potrawa kojarzona z fast foodem, przenosi się z podrzędnych budek na salony! Hot doga w takiej wersji śmiało można zaserwować gościom w czasie przyjęcia. Dodaj do swojego hot doga porcję nachosów i odkryj jego nową wersję.

Na jaką okazję?

Lubisz zaskakiwać swoich bliskich? Z pewnością nie spodziewają się hot doga i nachosów na obiad albo kolację. Z taką przekąską maratony filmowe, wspólnie oglądane mecze albo zwyczajne pogaduchy mogą trwać w nieskończoność!

Czy wiesz, że?

Hot dogi kojarzą się z kuchnią amerykańską, lecz ich historia zaczęła się we Frankfurcie nad Menem. To tu w roku 1487 miały zostać wynalezione parówki. Jeśli masz ochotę na to danie zimą, nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować hot doga z grilla elektrycznego. Przyrządzaj go niezależnie od pory roku.

Dla urozmaicenia:

Zamiast bułek do hot dogów z powodzeniem można użyć bagietki. Pozostałe składniki możesz zostawić bez zmian lub również na tym polu wykazać się kreatywnością przy użyciu grilla. Hot dog to przekąska, w której nie może zabraknąć zwieńczenia smakowego, jakim jest użycie sosu burgerowego. Smacznego!