Duszone kotlety wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszone kotlety wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż kotlety z dwóch stron oczyszczając je wcześniej z nadmiaru marynaty. Dodaj wody oraz resztki marynaty, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś pod przykryciem aż do miękkości mięsa.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 2

Krok 3

Wyjmij kotlety, do sosu z mięsa dodaj bulion Knorr oraz skrobię kukurydzianą, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje, polej nim kotlety.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej