Kotlety duszone - schabowe: bez panierki, w sosie | Przepisy.pl pixel

Duszone kotlety wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż kotlety z dwóch stron oczyszczając je wcześniej z nadmiaru marynaty. Dodaj wody oraz resztki marynaty, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś pod przykryciem aż do miękkości mięsa.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 2

Krok 3

Wyjmij kotlety, do sosu z mięsa dodaj bulion Knorr oraz skrobię kukurydzianą, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje, polej nim kotlety.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszone kotlety wieprzoweDuszone kotlety wieprzowe

Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.