
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż kotlety z dwóch stron oczyszczając je wcześniej z nadmiaru marynaty. Dodaj wody oraz resztki marynaty, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś pod przykryciem aż do miękkości mięsa.

Krok 3
Wyjmij kotlety, do sosu z mięsa dodaj bulion Knorr oraz skrobię kukurydzianą, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje, polej nim kotlety.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszone kotlety wieprzowe
Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.