Duszone kotlety wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone kotlety wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż kotlety z dwóch stron oczyszczając je wcześniej z nadmiaru marynaty. Dodaj wody oraz resztki marynaty, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś pod przykryciem aż do miękkości mięsa.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 2

Krok 3

Wyjmij kotlety, do sosu z mięsa dodaj bulion Knorr oraz skrobię kukurydzianą, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje, polej nim kotlety.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej