
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż kotlety z dwóch stron oczyszczając je wcześniej z nadmiaru marynaty. Dodaj wody oraz resztki marynaty, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś pod przykryciem aż do miękkości mięsa.

Krok 3
Wyjmij kotlety, do sosu z mięsa dodaj bulion Knorr oraz skrobię kukurydzianą, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje, polej nim kotlety.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszone kotlety wieprzowe
Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.