Duszone kotlety wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone kotlety wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż kotlety z dwóch stron oczyszczając je wcześniej z nadmiaru marynaty. Dodaj wody oraz resztki marynaty, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś pod przykryciem aż do miękkości mięsa.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 2

Krok 3

Wyjmij kotlety, do sosu z mięsa dodaj bulion Knorr oraz skrobię kukurydzianą, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje, polej nim kotlety.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej