
Składniki
null
3 sztuki
null
1 sztuka
null
null
null
10 plastrów
3 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na spore kawałki, pomidory i mozzarellę pokrój, szynkę zwić w różyczki.
Krok 2
Wszystko ułóż warstwowo na dużym talerzu i przybierz listkami bazylii.
Krok 3
Przygotować sos: bazylię zmiksuj z oliwą, dodaj troszkę wody, soku z cytryny, sól, pieprz i 2 łyżki octu balsamicznego. Sosem polej sałatę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej