Caprese z szynką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

3 sztuki

0

1 sztuka

0

0

0

10 plastrów

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij na spore kawałki, pomidory i mozzarellę pokrój, szynkę zwić w różyczki.

Krok 2

Wszystko ułóż warstwowo na dużym talerzu i przybierz listkami bazylii.

Krok 3

Przygotować sos: bazylię zmiksuj z oliwą, dodaj troszkę wody, soku z cytryny, sól, pieprz i 2 łyżki octu balsamicznego. Sosem polej sałatę.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej