
Składniki
null
3 sztuki
null
1 sztuka
null
null
null
10 plastrów
3 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na spore kawałki, pomidory i mozzarellę pokrój, szynkę zwić w różyczki.
Krok 2
Wszystko ułóż warstwowo na dużym talerzu i przybierz listkami bazylii.
Krok 3
Przygotować sos: bazylię zmiksuj z oliwą, dodaj troszkę wody, soku z cytryny, sól, pieprz i 2 łyżki octu balsamicznego. Sosem polej sałatę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej