Sałatka Cezara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
536 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

70 gramów

20 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście z sałaty umyj i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka Cezara - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i połową tartego parmezanu.

Sałatka Cezara - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj dokładnie sałatę z sosem. Po wierzchu sałatkę posyp grzankami i pozostałą częścią parmezanu.

Sałatka Cezara - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Janusz Nowicki

    Janusz Nowicki , 08.07.2016

    Przetrzymała tyle wieków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Przybysławski

    Arkadiusz Przybysławski , 08.07.2016

    No bo trzeba umieć zrobić coś z niczego :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Tworek

    Adrian Tworek , 02.07.2016

    Salatka Cezaha - posilek godny Oskaha :)))))))))))))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Grzybowski

    Sebastian Grzybowski , 02.07.2016

    XDDDDD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartek Szwarc

    Bartek Szwarc , 02.07.2016

    Sebastian Grzybowski Adrian Tworek :))))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka CezaraSałatka Cezara

Sałatka Cezar to jedna z niezastąpionych imprezowych propozycji. Za twórcę tego sałatkowego klasyka odpowiedzialny jest ponoć włoski kucharz, Caesar Cardini. Stworzył ją niemal 100 lat temu. Inspirację stanowiła… pusta lodówka. Sałatka Cezar powstała bowiem z resztek żywności, które się w niej ostały. Istnieje wiele wariacji tej sałatki, łatwo można skomponować swój ulubiony wariant. Podstawą Sałatki Cezar jest sałata rzymska, która dzięki swoim kształtnym i jędrnym liściom jest bardzo estetyczna i nie traci łatwo chrupkości. Dopełnienie stanowią sos sałatkowy Cezar Knorr, apetyczne grzanki i parmezan lub dowolny ser żółty. Często do Sałatki Cezara dodaje się również jajko i grillowane piersi z kurczaka, a smak wzmacnia się dzięki użyciu korzennego sosu Worcestershire. Tę sałatkę podać możesz na każdą okazję. Nie jest skomplikowana, pomóc przy jej robieniu mogą także dzieci, którym na pewno posmakuje połączenie zielonej sałaty i gęstego sosu.