
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
70 gramów
20 gramów
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście z sałaty umyj i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i połową tartego parmezanu.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie sałatę z sosem. Po wierzchu sałatkę posyp grzankami i pozostałą częścią parmezanu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Cezara
Sałatka Cezar to jedna z niezastąpionych imprezowych propozycji. Za twórcę tego sałatkowego klasyka odpowiedzialny jest ponoć włoski kucharz, Caesar Cardini. Stworzył ją niemal 100 lat temu. Inspirację stanowiła… pusta lodówka. Sałatka Cezar powstała bowiem z resztek żywności, które się w niej ostały. Istnieje wiele wariacji tej sałatki, łatwo można skomponować swój ulubiony wariant. Podstawą Sałatki Cezar jest sałata rzymska, która dzięki swoim kształtnym i jędrnym liściom jest bardzo estetyczna i nie traci łatwo chrupkości. Dopełnienie stanowią sos sałatkowy Cezar Knorr, apetyczne grzanki i parmezan lub dowolny ser żółty. Często do Sałatki Cezara dodaje się również jajko i grillowane piersi z kurczaka, a smak wzmacnia się dzięki użyciu korzennego sosu Worcestershire. Tę sałatkę podać możesz na każdą okazję. Nie jest skomplikowana, pomóc przy jej robieniu mogą także dzieci, którym na pewno posmakuje połączenie zielonej sałaty i gęstego sosu.