Sałatka Cezara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
536 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

70 gramów

20 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście z sałaty umyj i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka Cezara - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i połową tartego parmezanu.

Sałatka Cezara - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj dokładnie sałatę z sosem. Po wierzchu sałatkę posyp grzankami i pozostałą częścią parmezanu.

Sałatka Cezara - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Janusz Nowicki

    Janusz Nowicki , 08.07.2016

    Przetrzymała tyle wieków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Przybysławski

    Arkadiusz Przybysławski , 08.07.2016

    No bo trzeba umieć zrobić coś z niczego :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Tworek

    Adrian Tworek , 02.07.2016

    Salatka Cezaha - posilek godny Oskaha :)))))))))))))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Grzybowski

    Sebastian Grzybowski , 02.07.2016

    XDDDDD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartek Szwarc

    Bartek Szwarc , 02.07.2016

    Sebastian Grzybowski Adrian Tworek :))))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka CezaraSałatka Cezara

Sałatka Cezar to jedna z niezastąpionych imprezowych propozycji. Za twórcę tego sałatkowego klasyka odpowiedzialny jest ponoć włoski kucharz, Caesar Cardini. Stworzył ją niemal 100 lat temu. Inspirację stanowiła… pusta lodówka. Sałatka Cezar powstała bowiem z resztek żywności, które się w niej ostały. Istnieje wiele wariacji tej sałatki, łatwo można skomponować swój ulubiony wariant. Podstawą Sałatki Cezar jest sałata rzymska, która dzięki swoim kształtnym i jędrnym liściom jest bardzo estetyczna i nie traci łatwo chrupkości. Dopełnienie stanowią sos sałatkowy Cezar Knorr, apetyczne grzanki i parmezan lub dowolny ser żółty. Często do Sałatki Cezara dodaje się również jajko i grillowane piersi z kurczaka, a smak wzmacnia się dzięki użyciu korzennego sosu Worcestershire. Tę sałatkę podać możesz na każdą okazję. Nie jest skomplikowana, pomóc przy jej robieniu mogą także dzieci, którym na pewno posmakuje połączenie zielonej sałaty i gęstego sosu.