Sałatka z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z koprem włoskim

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży koper oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pól, wycinamy twardą podstawę i odcinamy zieloną niejadalną nać. Koper kroimy w cienkie paski a następnie w małą kostkę. Pozostałe warzywa również myjemy i kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy, wydrążamy środek. Podobnie z papryką.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy szklankę gęstego jogurtu lub 3 łyżki oliwy, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy ,aby wszystko się dobrze połączyło. Sałatka jest bardzo dobra, chrupiąca i pożywna. Bardzo bogata w witaminy. Jej smak jest lekko anyżowy i niepowtarzalny. Polecam na zimowe wieczory oraz osobą z podwyższonym cholesterolem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej