Sałatka z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z koprem włoskim

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży koper oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pól, wycinamy twardą podstawę i odcinamy zieloną niejadalną nać. Koper kroimy w cienkie paski a następnie w małą kostkę. Pozostałe warzywa również myjemy i kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy, wydrążamy środek. Podobnie z papryką.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy szklankę gęstego jogurtu lub 3 łyżki oliwy, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy ,aby wszystko się dobrze połączyło. Sałatka jest bardzo dobra, chrupiąca i pożywna. Bardzo bogata w witaminy. Jej smak jest lekko anyżowy i niepowtarzalny. Polecam na zimowe wieczory oraz osobą z podwyższonym cholesterolem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kebab w chlebie tostowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej