Sałatka z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z koprem włoskim

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży koper oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pól, wycinamy twardą podstawę i odcinamy zieloną niejadalną nać. Koper kroimy w cienkie paski a następnie w małą kostkę. Pozostałe warzywa również myjemy i kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy, wydrążamy środek. Podobnie z papryką.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy szklankę gęstego jogurtu lub 3 łyżki oliwy, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy ,aby wszystko się dobrze połączyło. Sałatka jest bardzo dobra, chrupiąca i pożywna. Bardzo bogata w witaminy. Jej smak jest lekko anyżowy i niepowtarzalny. Polecam na zimowe wieczory oraz osobą z podwyższonym cholesterolem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej