
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeży koper oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pól, wycinamy twardą podstawę i odcinamy zieloną niejadalną nać. Koper kroimy w cienkie paski a następnie w małą kostkę. Pozostałe warzywa również myjemy i kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy, wydrążamy środek. Podobnie z papryką.
Krok 2
Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy szklankę gęstego jogurtu lub 3 łyżki oliwy, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy ,aby wszystko się dobrze połączyło. Sałatka jest bardzo dobra, chrupiąca i pożywna. Bardzo bogata w witaminy. Jej smak jest lekko anyżowy i niepowtarzalny. Polecam na zimowe wieczory oraz osobą z podwyższonym cholesterolem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej