Sałatka z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z koprem włoskim

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży koper oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pól, wycinamy twardą podstawę i odcinamy zieloną niejadalną nać. Koper kroimy w cienkie paski a następnie w małą kostkę. Pozostałe warzywa również myjemy i kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy, wydrążamy środek. Podobnie z papryką.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy szklankę gęstego jogurtu lub 3 łyżki oliwy, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy ,aby wszystko się dobrze połączyło. Sałatka jest bardzo dobra, chrupiąca i pożywna. Bardzo bogata w witaminy. Jej smak jest lekko anyżowy i niepowtarzalny. Polecam na zimowe wieczory oraz osobą z podwyższonym cholesterolem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej