Sałatka weselna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka weselna

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

136 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, paprykę i ogórka pokrój w paski.

Sałatka weselna  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka weselna  - Krok 2

Krok 3

Kukurydzę odcedź i połącz wszystkie składniki. Wymieszaj i podawaj z grzankami.

Sałatka weselna  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Danuta Lipiec

    Danuta Lipiec , 22.07.2019

    Wspaniała lubię takie smaki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka weselna Sałatka weselna

Odświętne danie, które dzięki Knorr możesz przyrządzić, kiedy tylko masz na to ochotę. Sałatka weselna to idealnie skomponowane warzywa i chrupiące grzanki otulone kremowym sosem. Na liście zakupów uwzględnij kapustę pekińską, czerwoną paprykę oraz ogórki konserwowe. Do tego kukurydza z puszki, cebula i możesz zaczynać. Kapustę pekińską tak popularną ostatnio w polskiej kuchni, posiekaj jak najdrobniej, a pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę, grzanki i gotowe. Przyrządzenie sosu sałatkowego również nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że zmieszasz ze sobą majonez, łagodny ketchup oraz mieszankę przypraw szefa Knorr. Gotową sałatkę udekoruj natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dań z mięsa, lub samodzielnie, jako pyszną i chrupiącą przekąskę. Spróbuj koniecznie. Nie tylko na weselu.