
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, paprykę i ogórka pokrój w paski.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 3
Kukurydzę odcedź i połącz wszystkie składniki. Wymieszaj i podawaj z grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka weselna
Odświętne danie, które dzięki Knorr możesz przyrządzić, kiedy tylko masz na to ochotę. Sałatka weselna to idealnie skomponowane warzywa i chrupiące grzanki otulone kremowym sosem. Na liście zakupów uwzględnij kapustę pekińską, czerwoną paprykę oraz ogórki konserwowe. Do tego kukurydza z puszki, cebula i możesz zaczynać. Kapustę pekińską tak popularną ostatnio w polskiej kuchni, posiekaj jak najdrobniej, a pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę, grzanki i gotowe. Przyrządzenie sosu sałatkowego również nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że zmieszasz ze sobą majonez, łagodny ketchup oraz mieszankę przypraw szefa Knorr. Gotową sałatkę udekoruj natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dań z mięsa, lub samodzielnie, jako pyszną i chrupiącą przekąskę. Spróbuj koniecznie. Nie tylko na weselu.