
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, paprykę i ogórka pokrój w paski.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 3
Kukurydzę odcedź i połącz wszystkie składniki. Wymieszaj i podawaj z grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka weselna
Odświętne danie, które dzięki Knorr możesz przyrządzić, kiedy tylko masz na to ochotę. Sałatka weselna to idealnie skomponowane warzywa i chrupiące grzanki otulone kremowym sosem. Na liście zakupów uwzględnij kapustę pekińską, czerwoną paprykę oraz ogórki konserwowe. Do tego kukurydza z puszki, cebula i możesz zaczynać. Kapustę pekińską tak popularną ostatnio w polskiej kuchni, posiekaj jak najdrobniej, a pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę, grzanki i gotowe. Przyrządzenie sosu sałatkowego również nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że zmieszasz ze sobą majonez, łagodny ketchup oraz mieszankę przypraw szefa Knorr. Gotową sałatkę udekoruj natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dań z mięsa, lub samodzielnie, jako pyszną i chrupiącą przekąskę. Spróbuj koniecznie. Nie tylko na weselu.