Sałatka weselna

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

136 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, paprykę i ogórka pokrój w paski.

Sałatka weselna  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka weselna  - Krok 2

Krok 3

Kukurydzę odcedź i połącz wszystkie składniki. Wymieszaj i podawaj z grzankami.

Sałatka weselna  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Danuta Lipiec

    Danuta Lipiec, 22.07.2019

    Wspaniała lubię takie smaki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka weselna Sałatka weselna

Odświętne danie, które dzięki Knorr możesz przyrządzić, kiedy tylko masz na to ochotę. Sałatka weselna to idealnie skomponowane warzywa i chrupiące grzanki otulone kremowym sosem. Na liście zakupów uwzględnij kapustę pekińską, czerwoną paprykę oraz ogórki konserwowe. Do tego kukurydza z puszki, cebula i możesz zaczynać. Kapustę pekińską tak popularną ostatnio w polskiej kuchni, posiekaj jak najdrobniej, a pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę, grzanki i gotowe. Przyrządzenie sosu sałatkowego również nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że zmieszasz ze sobą majonez, łagodny ketchup oraz mieszankę przypraw szefa Knorr. Gotową sałatkę udekoruj natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dań z mięsa, lub samodzielnie, jako pyszną i chrupiącą przekąskę. Spróbuj koniecznie. Nie tylko na weselu.