Sałatka weselna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka weselna

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

136 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, paprykę i ogórka pokrój w paski.

Sałatka weselna  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka weselna  - Krok 2

Krok 3

Kukurydzę odcedź i połącz wszystkie składniki. Wymieszaj i podawaj z grzankami.

Sałatka weselna  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Danuta Lipiec

    Danuta Lipiec , 22.07.2019

    Wspaniała lubię takie smaki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka weselna Sałatka weselna

Odświętne danie, które dzięki Knorr możesz przyrządzić, kiedy tylko masz na to ochotę. Sałatka weselna to idealnie skomponowane warzywa i chrupiące grzanki otulone kremowym sosem. Na liście zakupów uwzględnij kapustę pekińską, czerwoną paprykę oraz ogórki konserwowe. Do tego kukurydza z puszki, cebula i możesz zaczynać. Kapustę pekińską tak popularną ostatnio w polskiej kuchni, posiekaj jak najdrobniej, a pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę, grzanki i gotowe. Przyrządzenie sosu sałatkowego również nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że zmieszasz ze sobą majonez, łagodny ketchup oraz mieszankę przypraw szefa Knorr. Gotową sałatkę udekoruj natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dań z mięsa, lub samodzielnie, jako pyszną i chrupiącą przekąskę. Spróbuj koniecznie. Nie tylko na weselu.