Sałatka weselna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka weselna

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, paprykę i ogórka pokrój w paski.

Sałatka weselna  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka weselna  - Krok 2

Krok 3

Kukurydzę odcedź i połącz wszystkie składniki. Wymieszaj i podawaj z grzankami.

Sałatka weselna  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Danuta Lipiec

    Danuta Lipiec , 22.07.2019

    Wspaniała lubię takie smaki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka weselna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka weselna Sałatka weselna

Odświętne danie, które dzięki Knorr możesz przyrządzić, kiedy tylko masz na to ochotę. Sałatka weselna to idealnie skomponowane warzywa i chrupiące grzanki otulone kremowym sosem. Na liście zakupów uwzględnij kapustę pekińską, czerwoną paprykę oraz ogórki konserwowe. Do tego kukurydza z puszki, cebula i możesz zaczynać. Kapustę pekińską tak popularną ostatnio w polskiej kuchni, posiekaj jak najdrobniej, a pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę, grzanki i gotowe. Przyrządzenie sosu sałatkowego również nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że zmieszasz ze sobą majonez, łagodny ketchup oraz mieszankę przypraw szefa Knorr. Gotową sałatkę udekoruj natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dań z mięsa, lub samodzielnie, jako pyszną i chrupiącą przekąskę. Spróbuj koniecznie. Nie tylko na weselu.