Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

51 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżeczek

2 sztuki

4 łyżeczki

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój wzdłuż na cienkie kromki.

Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką - Krok 1

Krok 2

Roszponkę umyj, przebierz, osusz. Gruszkę umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe cząstki (np. ósemki).

Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką - Krok 2

Krok 3

Mięso z kurczaka umyj, osusz. Ugotuj na parze. Po ostudzeniu pokrój na kawałki.

Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką - Krok 3

Krok 4

Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy włoski z suszonymi pomidorami rozmieszaj z octem jabłkowym i niewielką ilością wody. Dodaj oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj.

Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką - Krok 4

Krok 5

Orzechy laskowe grubo posiekaj.

Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką - Krok 5
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, manganu, witaminy E, niacyny.

2

Opinie o przepisie

  • Alicja Stanczuk

    Alicja Stanczuk

    ile to ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej