Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką
średnie
86 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
2 sztuki
6 łyżeczek
4 łyżeczki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bułkę pokrój wzdłuż na cienkie kromki.

Krok 2
Roszponkę umyj, przebierz, osusz. Gruszkę umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe cząstki (np. ósemki).

Krok 3
Mięso z kurczaka umyj, osusz. Ugotuj na parze. Po ostudzeniu pokrój na kawałki.

Krok 4
Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy włoski z suszonymi pomidorami rozmieszaj z octem jabłkowym i niewielką ilością wody. Dodaj oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Orzechy laskowe grubo posiekaj.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, manganu, witaminy E, niacyny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej