Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

89 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszać z mieszanką przyprawową i olejem. Można jeść na zimno lub na ciepło. Na deser zjeść jabłko.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witamin: E, C, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej