Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszać z mieszanką przyprawową i olejem. Można jeść na zimno lub na ciepło. Na deser zjeść jabłko.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witamin: E, C, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przyprawBób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw

Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.