Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszać z mieszanką przyprawową i olejem. Można jeść na zimno lub na ciepło. Na deser zjeść jabłko.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witamin: E, C, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hummus z bobu
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej