Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszać z mieszanką przyprawową i olejem. Można jeść na zimno lub na ciepło. Na deser zjeść jabłko.

Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witamin: E, C, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przyprawBób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw

Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.