Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw
89 os.
łatwe
15 min.
4 os.
Pobierz pdf
Udostępnij22 osoby zapisały
Składniki
600 gramów
4 łyżeczki
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.
Krok 2
Dokładnie wymieszać z mieszanką przyprawową i olejem. Można jeść na zimno lub na ciepło. Na deser zjeść jabłko.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witamin: E, C, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Zupa z zielonej soczewicy
80 min.
łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej