Płatki owsiane gotowane na mleku z orzechami i owocami
252 os.
łatwe
10 min.
1 os.
Pobierz pdf
Udostępnij70 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 litr
4 łyżki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
280 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Płatki owsiane ugotować na mleku, dodać kakao i wymieszać.

Krok 2
Przełożyć gotową owsiankę do miseczki. Wierzch posypać posiekanymi orzechami i migdałami, borówkami oraz pokrojonymi na drobne fragmenty truskawkami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B12, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej