Makaron kakaowy z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron kakaowy z truskawkami

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

4 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotowany makaron wymieszaj z truskawkami rozgniecionymi z cukrem.

Makaron kakaowy z truskawkami - Krok 1
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron kakaowy z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej