Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów
łatwe
30 osób zapisało
Składniki
600 gramów
2 sztuki
400 mililitrów
4 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pietruszkę i gruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce na długie cienkie paski.
Krok 2
Zagotuj odrobinę wody, wlej mleko, dodaj pietruszkę i zagotuj, po czym wystudź.
Krok 3
Do przestudzonego mleka z pietruszką dodaj masło oraz gruszkę.
Krok 4
Całość zmiksuj, przelej do miseczki i posyp z wierzchu płatkami migdałów.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin E, C.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej