Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

400 mililitrów

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pietruszkę i gruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce na długie cienkie paski.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 1

Krok 2

Zagotuj odrobinę wody, wlej mleko, dodaj pietruszkę i zagotuj, po czym wystudź.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 2

Krok 3

Do przestudzonego mleka z pietruszką dodaj masło oraz gruszkę.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 3

Krok 4

Całość zmiksuj, przelej do miseczki i posyp z wierzchu płatkami migdałów.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin E, C.

1

Opinie o przepisie

  • Laura Biagiotti

    Laura Biagiotti , 26.06.2020

    Przepyszne .Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej