Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów
łatwe
46 osób zapisało

Składniki
600 gramów
2 sztuki
400 mililitrów
4 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pietruszkę i gruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce na długie cienkie paski.

Krok 2
Zagotuj odrobinę wody, wlej mleko, dodaj pietruszkę i zagotuj, po czym wystudź.

Krok 3
Do przestudzonego mleka z pietruszką dodaj masło oraz gruszkę.

Krok 4
Całość zmiksuj, przelej do miseczki i posyp z wierzchu płatkami migdałów.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin E, C.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej