Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

503

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

60 gramów

6 łyżeczek

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Po przestudzeniu obierz, pokrój w kostkę.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 1

Krok 2

Jajka umyj, ugotuj na twardo, pozostaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, pokrój. Łososia podziel na małe kawałki. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 2

Krok 3

Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z ziarnami gorczycy rozmieszaj z sokiem z cytryny i niewielką ilością wody. Dodaj olej lniany i dokładnie wymieszaj.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 3

Krok 4

Połącz składniki sałatki, polej sosem. Całość wymieszaj.

dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, witaminy A, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej