Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

2

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

60 gramów

6 łyżeczek

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Po przestudzeniu obierz, pokrój w kostkę.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 1

Krok 2

Jajka umyj, ugotuj na twardo, pozostaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, pokrój. Łososia podziel na małe kawałki. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 2

Krok 3

Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z ziarnami gorczycy rozmieszaj z sokiem z cytryny i niewielką ilością wody. Dodaj olej lniany i dokładnie wymieszaj.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 3

Krok 4

Połącz składniki sałatki, polej sosem. Całość wymieszaj.

dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, witaminy A, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej