Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
400 gramów
160 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj.

Krok 2
Topinambur dokładnie umyj, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w półkrążki. Podsmaż warzywa na oleju, podlej wodą i duś pod przykryciem.

Krok 3
Kilka minut przed końcem duszenia dodaj przyprawę Knorr Naturalnie smaczne chłopski garnek, wymieszaj. Następnie dodaj fasolę.


Dobra rada:
Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, miedzi, manganu, witaminy E, witaminy B1, witaminy B6, witaminy C, folianów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej