
Składniki
160 gramów
4 sztuki
8 sztuk
8 łyżeczek
1 pęczek
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
160 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyj, osusz, jabłka i paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2
Marchew i seler naciowy pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3
Ryż ugotuj z przyprawą Knorr Naturalnie smaczne „Chłopski garnek” i ostudź.

Krok 4
Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 5
Wszystkie warzywa, jogurt oraz olej dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj. Sałatkę posyp rozkruszonymi orzechami arachidowymi.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin A, E, B1, B6, C.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej