
Składniki
160 gramów
4 sztuki
8 sztuk
8 łyżeczek
1 pęczek
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
160 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyj, osusz, jabłka i paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2
Marchew i seler naciowy pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3
Ryż ugotuj z przyprawą Knorr Naturalnie smaczne „Chłopski garnek” i ostudź.

Krok 4
Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 5
Wszystkie warzywa, jogurt oraz olej dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj. Sałatkę posyp rozkruszonymi orzechami arachidowymi.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin A, E, B1, B6, C.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej