
Składniki
120 gramów
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
5 listki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ćwiartki pomidorów połącz z pokrojoną w kostkę papryką, drobno posiekaną cebulką, podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, listkami bazylii.
Krok 2
Sałatkę wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B1, miedzi, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej