Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ćwiartki pomidorów połącz z pokrojoną w kostkę papryką, drobno posiekaną cebulką, podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, listkami bazylii.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 1

Krok 2

Sałatkę wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B1, miedzi, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej