Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
384 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ćwiartki pomidorów połącz z pokrojoną w kostkę papryką, drobno posiekaną cebulką, podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, listkami bazylii.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 1

Krok 2

Sałatkę wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B1, miedzi, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej