Tagliatelle z prawdziwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z prawdziwkami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

6 sztuk

125 gramów

1 gram

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Prawdziwki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelnię dodajemy 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i smażymy cebulę z prawdziwkami przez ok. 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Wstawiamy wodę na makaron. W tym czasie pomidory suszone kroimy w paski. Szpinak myjemy. Kiedy woda się zagotuje dodajemy sól i wrzucamy makaron. Gotujemy al dente.

Krok 3

Do prawdziwków dodajemy suszone pomidory podsmażamy całość przez minutę. Dodajemy ugotowany makaron i szpinak. Mieszamy całość i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej