Tagliatelle z prawdziwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z prawdziwkami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

6 sztuk

125 gramów

1 gram

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Prawdziwki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelnię dodajemy 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i smażymy cebulę z prawdziwkami przez ok. 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Wstawiamy wodę na makaron. W tym czasie pomidory suszone kroimy w paski. Szpinak myjemy. Kiedy woda się zagotuje dodajemy sól i wrzucamy makaron. Gotujemy al dente.

Krok 3

Do prawdziwków dodajemy suszone pomidory podsmażamy całość przez minutę. Dodajemy ugotowany makaron i szpinak. Mieszamy całość i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z prawdziwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej