
Składniki
125 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
6 sztuk
125 gramów
1 gram
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prawdziwki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelnię dodajemy 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i smażymy cebulę z prawdziwkami przez ok. 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2
Wstawiamy wodę na makaron. W tym czasie pomidory suszone kroimy w paski. Szpinak myjemy. Kiedy woda się zagotuje dodajemy sól i wrzucamy makaron. Gotujemy al dente.
Krok 3
Do prawdziwków dodajemy suszone pomidory podsmażamy całość przez minutę. Dodajemy ugotowany makaron i szpinak. Mieszamy całość i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej