
Składniki
125 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
6 sztuk
125 gramów
1 gram
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prawdziwki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelnię dodajemy 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i smażymy cebulę z prawdziwkami przez ok. 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2
Wstawiamy wodę na makaron. W tym czasie pomidory suszone kroimy w paski. Szpinak myjemy. Kiedy woda się zagotuje dodajemy sól i wrzucamy makaron. Gotujemy al dente.
Krok 3
Do prawdziwków dodajemy suszone pomidory podsmażamy całość przez minutę. Dodajemy ugotowany makaron i szpinak. Mieszamy całość i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






























