Tagliatelle po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle po bolońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

1 szklanka

75 gramów

null

100 gramów

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule, marchew i seler. Podsmaż w rondlu.

Krok 2

Następnie dodaj wino i mięso.

Krok 3

Smaż chwilę, po czym dodaj pokrojone pomidory, sól, estragon i pieprz. Duś kilka minut.

Krok 4

Makaron ugotuj i wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej