Tagliatelle po bolońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

58

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

1 szklanka

75 gramów

null

100 gramów

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule, marchew i seler. Podsmaż w rondlu.

Krok 2

Następnie dodaj wino i mięso.

Krok 3

Smaż chwilę, po czym dodaj pokrojone pomidory, sól, estragon i pieprz. Duś kilka minut.

Krok 4

Makaron ugotuj i wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej