Tagliatelle po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle po bolońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

1 szklanka

75 gramów

null

100 gramów

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule, marchew i seler. Podsmaż w rondlu.

Krok 2

Następnie dodaj wino i mięso.

Krok 3

Smaż chwilę, po czym dodaj pokrojone pomidory, sól, estragon i pieprz. Duś kilka minut.

Krok 4

Makaron ugotuj i wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej