Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

300 mililitrów

200 mililitrów

1 pęczek

100 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente. Piersi pokrój w kostkę 1x1 cm, cebulę w plastry, pieczarki w ćwiartki a pomidorki przekrój na pół.

Krok 2

Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem, oprósz w mące, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Dodaj cebulę i pieczarki. Całość smaż, aż zupełnie odparują soki z mięsa i grzybów.

Krok 3

Dodaj śmietanę i 300 ml zimnej wody. Całość dopraw kostką Rosołu warzywnego Knorr i gotuj około 5 minut, aż sos zgęstnieje.

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron, połówki pomidorków i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Na sam koniec dodaj liście szpinaku.

Krok 6

Makaron podawaj posypany startym serem i listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej