Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
83 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
500 gramów
200 gramów
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
300 mililitrów
200 mililitrów
1 pęczek
100 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente. Piersi pokrój w kostkę 1x1 cm, cebulę w plastry, pieczarki w ćwiartki a pomidorki przekrój na pół.
Krok 2
Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem, oprósz w mące, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Dodaj cebulę i pieczarki. Całość smaż, aż zupełnie odparują soki z mięsa i grzybów.
Krok 3
Dodaj śmietanę i 300 ml zimnej wody. Całość dopraw kostką Rosołu warzywnego Knorr i gotuj około 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Krok 4
Dodaj ugotowany makaron, połówki pomidorków i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Na sam koniec dodaj liście szpinaku.
Krok 6
Makaron podawaj posypany startym serem i listkami bazylii.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej