Makaron z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi | Przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

300 mililitrów

200 mililitrów

1 pęczek

100 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente. Piersi pokrój w kostkę 1x1 cm, cebulę w plastry, pieczarki w ćwiartki a pomidorki przekrój na pół.

Krok 2

Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem, oprósz w mące, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Dodaj cebulę i pieczarki. Całość smaż, aż zupełnie odparują soki z mięsa i grzybów.

Krok 3

Dodaj śmietanę i 300 ml zimnej wody. Całość dopraw kostką Rosołu warzywnego Knorr i gotuj około 5 minut, aż sos zgęstnieje.

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron, połówki pomidorków i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Na sam koniec dodaj liście szpinaku.

Krok 6

Makaron podawaj posypany startym serem i listkami bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Marcelina

    Marcelina , 23.10.2024

    Extra danie, studiuję i nie mam czasu na gotowanie. To danie robi się w 30 minut, dlatego często sięgam po przepis. Zamiast pomidorków koktajlowych czasem dodaję suszone pomidory.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Nudle z patelni: curry
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej