Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
61 osób zapisało

Składniki
300 gramów
500 gramów
200 gramów
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
300 mililitrów
200 mililitrów
1 pęczek
100 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente. Piersi pokrój w kostkę 1x1 cm, cebulę w plastry, pieczarki w ćwiartki a pomidorki przekrój na pół.
Krok 2
Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem, oprósz w mące, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Dodaj cebulę i pieczarki. Całość smaż, aż zupełnie odparują soki z mięsa i grzybów.
Krok 3
Dodaj śmietanę i 300 ml zimnej wody. Całość dopraw kostką Rosołu warzywnego Knorr i gotuj około 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Krok 4
Dodaj ugotowany makaron, połówki pomidorków i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Na sam koniec dodaj liście szpinaku.
Krok 6
Makaron podawaj posypany startym serem i listkami bazylii.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej