
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 gram
1 garść
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blaszkę z kawałkami dyni unieść na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, z opcją pieczenia góra/dół. Dynię piecz tak około 35-45 minut, aż będzie miękka. Upieczone kawałki dyni obierz ze skórki, umieść w misce i zmiksuj.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Pokrój cebulę w drobną kostkę, czosnek posiekaj i podsmaż je na średnim ogniu przez około 5 minut.• Po tym czasie wsyp oregano i paprykę wędzoną, wymieszaj, dodaj dynię, kostkę rosołową rozpuszczoną w wodzie, pokrojone pomidory suszone oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Ugotuj makaron. Tak przygotowanym sosem polej makaron, posyp parmezanem, ewentualnie szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej