Makaron w sosie dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie dyniowym

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 gram

1 garść

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę z kawałkami dyni unieść na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, z opcją pieczenia góra/dół. Dynię piecz tak około 35-45 minut, aż będzie miękka. Upieczone kawałki dyni obierz ze skórki, umieść w misce i zmiksuj.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Pokrój cebulę w drobną kostkę, czosnek posiekaj i podsmaż je na średnim ogniu przez około 5 minut.• Po tym czasie wsyp oregano i paprykę wędzoną, wymieszaj, dodaj dynię, kostkę rosołową rozpuszczoną w wodzie, pokrojone pomidory suszone oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Ugotuj makaron. Tak przygotowanym sosem polej makaron, posyp parmezanem, ewentualnie szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej