
Składniki
null
null
90 gramów
10 łyżek
500 gramów
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Następnie odcedź i ułóż na salaterce.
Krok 2
Dodaj żółtka, drobno postrugane masło i śmietankę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3
Dopraw pieprzem i posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej