Tagliatelle ze śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze śmietanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

90 gramów

10 łyżek

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Następnie odcedź i ułóż na salaterce.

Krok 2

Dodaj żółtka, drobno postrugane masło i śmietankę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dopraw pieprzem i posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej