Tagliatelle ze śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze śmietanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

90 gramów

10 łyżek

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Następnie odcedź i ułóż na salaterce.

Krok 2

Dodaj żółtka, drobno postrugane masło i śmietankę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dopraw pieprzem i posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej