Tagliatelle z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z suszonymi pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

400 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i oliwki drobno posiekaj, a następnie wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.

Krok 2

Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła.

Krok 3

Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Krok 5

Posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Futomaki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej