
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i oliwki drobno posiekaj, a następnie wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.
Krok 2
Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła.
Krok 3
Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.
Krok 5
Posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej