Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i oliwki drobno posiekaj, a następnie wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.
Krok 2
Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła.
Krok 3
Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.
Krok 5
Posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej