Tagliatelle z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z suszonymi pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

400 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i oliwki drobno posiekaj, a następnie wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.

Krok 2

Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła.

Krok 3

Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Krok 5

Posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej