
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i oliwki drobno posiekaj, a następnie wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.
Krok 2
Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła.
Krok 3
Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.
Krok 5
Posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























