Tagliatelle z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z suszonymi pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

400 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i oliwki drobno posiekaj, a następnie wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.

Krok 2

Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła.

Krok 3

Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Krok 5

Posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej