Tagliatelle w sosie serowym - makaron śmietanowy | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
528 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj makaron.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle w sosie serowymTagliatelle w sosie serowym

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.