
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Krok 2
Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 3
W międzyczasie ugotuj makaron.

Krok 4
Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Krok 5
Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle w sosie serowym
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.