Tagliatelle w sosie serowym - makaron śmietanowy | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
528 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

291 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj makaron.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle w sosie serowymTagliatelle w sosie serowym

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.