
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Krok 2
Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 3
W międzyczasie ugotuj makaron.

Krok 4
Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Krok 5
Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle w sosie serowym
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.