
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Krok 2
Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 3
W międzyczasie ugotuj makaron.

Krok 4
Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Krok 5
Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle w sosie serowym
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.