Tagliatelle w sosie serowym - makaron śmietanowy | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
527 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

272 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj makaron.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle w sosie serowymTagliatelle w sosie serowym

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.