Tagliatelle z krewetkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente.

Krok 3

Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.

Krok 4

Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Krok 5

Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej