Tagliatelle z krewetkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente.

Krok 3

Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.

Krok 4

Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Krok 5

Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej