PRZEPISY.PL
Tagliatelle z krewetkami i cukinią - autor: Bernadetta

Tagliatelle z krewetkami i cukinią

  • 30
  • 3
  • Łatwe
  • 0
24
osoby dodały do Mniamlisty
24
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana 18 %100 ml
  • koperek - 1 pęczek1 szt
  • pieprz1 szt
  • Krok 1

    Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.
  • Krok 2

    Makaron ugotuj al dente.
  • Krok 3

    Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.
  • Krok 4

    Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  • Krok 5

    Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do kurczaka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

17
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
119
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
199
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
0
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe