Tagliatelle z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

306 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

272 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i posiekany czosnek.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej nim składniki na patelni.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj świeże zioła i odsączonego tuńczyka z puszki. W tej recepturze tuńczyka z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżym tuńczykiem. Należy go wtedy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni razem z cebulą i czosnkiem.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Machuta

    Małgorzata Machuta, 11.08.2016

    Nie jest pracochlonne a smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z tuńczykiem Tagliatelle z tuńczykiem

Szukasz przepisu na danie, którego przygotowanie zajmie 15 minut, będzie smaczne i aromatyczne? Tagliatelle z tuńczykiem spełnia wszystkie te warunki. Jest idealną propozycją na obiad, jak i na kolację. Zapewne zasmakuje wszystkim domownikom. Tajemnicą tej potrawy jest słodko-ostry sos arrabiata stworzony na bazie pomidorów z dodatkiem słodkiej papryki i czosnku. Sos ten nada potrawie pikantnego smaku i podkreśli smak tuńczyka, który bez niego byłby nijaki. Możesz wykorzystać tuńczyka z puszki w zalewie z oleju, bądź w sosie własnym. Warto dodać świeże zioła, takie jak oregano, koper czy tymianek, które idealnie współgrają z makaronem, rybą i sosem. Sos arrabiata oraz makaron tagliatelle możesz także podawać w wersji mięsnej, z kurczakiem lub indykiem. Danie będzie tak samo dobre i aromatyczne. Niezależnie, czy to będzie kurczak czy tuńczyk, warto wypróbować ten przepis.