Tagliatelle z tuńczykiem - makaron: z cebulą | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
395 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

366 osób wydrukowało

Pobierz pdf

555 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i posiekany czosnek.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej nim składniki na patelni.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj świeże zioła i odsączonego tuńczyka z puszki. W tej recepturze tuńczyka z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżym tuńczykiem. Należy go wtedy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni razem z cebulą i czosnkiem.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Machuta

    Małgorzata Machuta , 11.08.2016

    Nie jest pracochlonne a smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z tuńczykiem Tagliatelle z tuńczykiem

Szukasz przepisu na danie, którego przygotowanie zajmie 15 minut, będzie smaczne i aromatyczne? Tagliatelle z tuńczykiem spełnia wszystkie te warunki. Jest idealną propozycją na obiad, jak i na kolację. Zapewne zasmakuje wszystkim domownikom. Tajemnicą tej potrawy jest słodko-ostry sos arrabiata stworzony na bazie pomidorów z dodatkiem słodkiej papryki i czosnku. Sos ten nada potrawie pikantnego smaku i podkreśli smak tuńczyka, który bez niego byłby nijaki. Możesz wykorzystać tuńczyka z puszki w zalewie z oleju, bądź w sosie własnym. Warto dodać świeże zioła, takie jak oregano, koper czy tymianek, które idealnie współgrają z makaronem, rybą i sosem. Sos arrabiata oraz makaron tagliatelle możesz także podawać w wersji mięsnej, z kurczakiem lub indykiem. Danie będzie tak samo dobre i aromatyczne. Niezależnie, czy to będzie kurczak czy tuńczyk, warto wypróbować ten przepis.