Tagliatelle z tuńczykiem - makaron: z cebulą | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
395 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

371 osób wydrukowało

Pobierz pdf

565 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i posiekany czosnek.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej nim składniki na patelni.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj świeże zioła i odsączonego tuńczyka z puszki. W tej recepturze tuńczyka z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżym tuńczykiem. Należy go wtedy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni razem z cebulą i czosnkiem.

Tagliatelle z tuńczykiem  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Machuta

    Małgorzata Machuta , 11.08.2016

    Nie jest pracochlonne a smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z tuńczykiem Tagliatelle z tuńczykiem

Szukasz przepisu na danie, którego przygotowanie zajmie 15 minut, będzie smaczne i aromatyczne? Tagliatelle z tuńczykiem spełnia wszystkie te warunki. Jest idealną propozycją na obiad, jak i na kolację. Zapewne zasmakuje wszystkim domownikom. Tajemnicą tej potrawy jest słodko-ostry sos arrabiata stworzony na bazie pomidorów z dodatkiem słodkiej papryki i czosnku. Sos ten nada potrawie pikantnego smaku i podkreśli smak tuńczyka, który bez niego byłby nijaki. Możesz wykorzystać tuńczyka z puszki w zalewie z oleju, bądź w sosie własnym. Warto dodać świeże zioła, takie jak oregano, koper czy tymianek, które idealnie współgrają z makaronem, rybą i sosem. Sos arrabiata oraz makaron tagliatelle możesz także podawać w wersji mięsnej, z kurczakiem lub indykiem. Danie będzie tak samo dobre i aromatyczne. Niezależnie, czy to będzie kurczak czy tuńczyk, warto wypróbować ten przepis.