
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i posiekany czosnek.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej nim składniki na patelni.

Krok 4
Dodaj świeże zioła i odsączonego tuńczyka z puszki. W tej recepturze tuńczyka z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżym tuńczykiem. Należy go wtedy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni razem z cebulą i czosnkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z tuńczykiem
Szukasz przepisu na danie, którego przygotowanie zajmie 15 minut, będzie smaczne i aromatyczne? Tagliatelle z tuńczykiem spełnia wszystkie te warunki. Jest idealną propozycją na obiad, jak i na kolację. Zapewne zasmakuje wszystkim domownikom. Tajemnicą tej potrawy jest słodko-ostry sos arrabiata stworzony na bazie pomidorów z dodatkiem słodkiej papryki i czosnku. Sos ten nada potrawie pikantnego smaku i podkreśli smak tuńczyka, który bez niego byłby nijaki. Możesz wykorzystać tuńczyka z puszki w zalewie z oleju, bądź w sosie własnym. Warto dodać świeże zioła, takie jak oregano, koper czy tymianek, które idealnie współgrają z makaronem, rybą i sosem. Sos arrabiata oraz makaron tagliatelle możesz także podawać w wersji mięsnej, z kurczakiem lub indykiem. Danie będzie tak samo dobre i aromatyczne. Niezależnie, czy to będzie kurczak czy tuńczyk, warto wypróbować ten przepis.