Tagliatelle arrabbiata z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle arrabbiata z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 mililitrów

80 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę ze śmietaną i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Dodaj oczyszczone krewetki, pokruszone chili i gotuj całość ok. 10 minut.

Krok 3

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 4

Po ugotowaniu odcedź makaron, skrop oliwą i przełóż natychmiast na talerz.

Krok 5

Po wierzchu polej makaron sosem z krewetkami i posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej