Tagliatelle arrabbiata z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle arrabbiata z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 mililitrów

80 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę ze śmietaną i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Dodaj oczyszczone krewetki, pokruszone chili i gotuj całość ok. 10 minut.

Krok 3

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 4

Po ugotowaniu odcedź makaron, skrop oliwą i przełóż natychmiast na talerz.

Krok 5

Po wierzchu polej makaron sosem z krewetkami i posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej