Tagliatelle arrabbiata z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle arrabbiata z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 mililitrów

80 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę ze śmietaną i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Dodaj oczyszczone krewetki, pokruszone chili i gotuj całość ok. 10 minut.

Krok 3

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 4

Po ugotowaniu odcedź makaron, skrop oliwą i przełóż natychmiast na talerz.

Krok 5

Po wierzchu polej makaron sosem z krewetkami i posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej