Tagliatelle arrabbiata z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle arrabbiata z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 mililitrów

80 mililitrów

0.5 pęczka

1 opakowanie

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę ze śmietaną i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Dodaj oczyszczone krewetki, pokruszone chili i gotuj całość ok. 10 minut.

Krok 3

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 4

Po ugotowaniu odcedź makaron, skrop oliwą i przełóż natychmiast na talerz.

Krok 5

Po wierzchu polej makaron sosem z krewetkami i posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle arrabbiata z krewetkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej