Spaghetti meksykańskie - z sosem i z papryką | Przepisy.pl pixel

Pikantne spaghetti z meksykańską nutą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
433 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z kuminem oraz kolendrą. Następnie zdejmij z patelni.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż mielone mięso. Smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Pod koniec smażenia dodaj z powrotem paprykę oraz posiekane chili.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml zimnej wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 5

Ugotowany makaron wyłóż na półmisek. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej