Pikantne spaghetti z meksykańską nutą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

291 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 mililitrów

300 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z kuminem oraz kolendrą. Następnie zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż mielone mięso. Smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Pod koniec smażenia dodaj z powrotem paprykę oraz posiekane chili.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml zimnej wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 5

Ugotowany makaron wyłóż na półmisek. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej