Spaghetti meksykańskie - z sosem i z papryką | Przepisy.pl pixel

Pikantne spaghetti z meksykańską nutą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
433 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z kuminem oraz kolendrą. Następnie zdejmij z patelni.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż mielone mięso. Smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Pod koniec smażenia dodaj z powrotem paprykę oraz posiekane chili.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml zimnej wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 5

Ugotowany makaron wyłóż na półmisek. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne spaghetti z meksykańską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej