
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
4 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem do momentu odparowania wody.
Krok 2
Fix wymieszaj z 250 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.
Krok 3
Chorizo oraz papryczkę chili pokrój w krążki i przesmaż na drugiej patelni. Po chwili dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.
Krok 4
Gorący makaron przełóż do naczynia, w którym będziesz go podawać. Na wierzch wyłóż mięsny sos i udekoruj listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej