Makaron z chili i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z chili i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem do momentu odparowania wody.

Krok 2

Fix wymieszaj z 250 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.

Krok 3

Chorizo oraz papryczkę chili pokrój w krążki i przesmaż na drugiej patelni. Po chwili dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.

Krok 4

Gorący makaron przełóż do naczynia, w którym będziesz go podawać. Na wierzch wyłóż mięsny sos i udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Ijka Bum

    Ijka Bum , 28.10.2018

    Ciekawe w smaku, chętnie ugotuję jeszcze raz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sylwia wiśniewska

    sylwia wiśniewska , 02.10.2018

    Bardzo dobre, choć moje danie trochę różniło się od tego powyżej. Będąc na zakupach nie mogłam dostac kiełbasy chorizo, natki pietruszki ani sosu knorr. Dlatego ze, byłam z koleżanka i chcialaysmy szybko coś ugotować wzięłyśmy sos do spagetti bolognese i zamias kiełbasy to kabanosy z chili. Bardzo dobre, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej