
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
4 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem do momentu odparowania wody.
Krok 2
Fix wymieszaj z 250 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.
Krok 3
Chorizo oraz papryczkę chili pokrój w krążki i przesmaż na drugiej patelni. Po chwili dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.
Krok 4
Gorący makaron przełóż do naczynia, w którym będziesz go podawać. Na wierzch wyłóż mięsny sos i udekoruj listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej