Makaron z chili i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

113 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem do momentu odparowania wody.

Krok 2

Fix wymieszaj z 250 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.

Krok 3

Chorizo oraz papryczkę chili pokrój w krążki i przesmaż na drugiej patelni. Po chwili dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.

Krok 4

Gorący makaron przełóż do naczynia, w którym będziesz go podawać. Na wierzch wyłóż mięsny sos i udekoruj listkami pietruszki.

2

Opinie o przepisie

  • Ijka Bum

    Ijka Bum

    Ciekawe w smaku, chętnie ugotuję jeszcze raz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sylwia wiśniewska

    sylwia wiśniewska

    Bardzo dobre, choć moje danie trochę różniło się od tego powyżej. Będąc na zakupach nie mogłam dostac kiełbasy chorizo, natki pietruszki ani sosu knorr. Dlatego ze, byłam z koleżanka i chcialaysmy szybko coś ugotować wzięłyśmy sos do spagetti bolognese i zamias kiełbasy to kabanosy z chili. Bardzo dobre, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z chili i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej