Makaron z kiełbasą i brokułami - białą: przepis | Przepisy.pl pixel

Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj al dente. Dwie minuty przed końcem gotowania dodaj do makaronu różyczki brokułów. Odcedź, lecz zostaw trochę wody.

Krok 2

Rozgrzej dużą patelnię, podsmaż na oleju czosnek, fenkuł i chilli. Następnie wyciśnij z osłonki po kawałku kiełbasę. Opiekaj na złoto.

Krok 3

Zawartość patelni mieszaj z makaronem i brokułami. Ewentualnie dodaj 2 łyżki wody, która została z gotowania makaronu.

Krok 4

Posyp płatkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż smażony z warzywami
czas przygotowania
57 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej