Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj al dente. Dwie minuty przed końcem gotowania dodaj do makaronu różyczki brokułów. Odcedź, lecz zostaw trochę wody.

Krok 2

Rozgrzej dużą patelnię, podsmaż na oleju czosnek, fenkuł i chilli. Następnie wyciśnij z osłonki po kawałku kiełbasę. Opiekaj na złoto.

Krok 3

Zawartość patelni mieszaj z makaronem i brokułami. Ewentualnie dodaj 2 łyżki wody, która została z gotowania makaronu.

Krok 4

Posyp płatkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej