
Składniki
400 gramów
4 łyżki
4 sztuki
0.5 sztuki
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuj al dente. Dwie minuty przed końcem gotowania dodaj do makaronu różyczki brokułów. Odcedź, lecz zostaw trochę wody.
Krok 2
Rozgrzej dużą patelnię, podsmaż na oleju czosnek, fenkuł i chilli. Następnie wyciśnij z osłonki po kawałku kiełbasę. Opiekaj na złoto.
Krok 3
Zawartość patelni mieszaj z makaronem i brokułami. Ewentualnie dodaj 2 łyżki wody, która została z gotowania makaronu.
Krok 4
Posyp płatkami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej