Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj al dente. Dwie minuty przed końcem gotowania dodaj do makaronu różyczki brokułów. Odcedź, lecz zostaw trochę wody.

Krok 2

Rozgrzej dużą patelnię, podsmaż na oleju czosnek, fenkuł i chilli. Następnie wyciśnij z osłonki po kawałku kiełbasę. Opiekaj na złoto.

Krok 3

Zawartość patelni mieszaj z makaronem i brokułami. Ewentualnie dodaj 2 łyżki wody, która została z gotowania makaronu.

Krok 4

Posyp płatkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej