Składniki
400 gramów
4 łyżki
4 sztuki
0.5 sztuki
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuj al dente. Dwie minuty przed końcem gotowania dodaj do makaronu różyczki brokułów. Odcedź, lecz zostaw trochę wody.
Krok 2
Rozgrzej dużą patelnię, podsmaż na oleju czosnek, fenkuł i chilli. Następnie wyciśnij z osłonki po kawałku kiełbasę. Opiekaj na złoto.
Krok 3
Zawartość patelni mieszaj z makaronem i brokułami. Ewentualnie dodaj 2 łyżki wody, która została z gotowania makaronu.
Krok 4
Posyp płatkami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej