Makaron z kiełbasą i brokułami - białą: przepis | Przepisy.pl pixel

Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj al dente. Dwie minuty przed końcem gotowania dodaj do makaronu różyczki brokułów. Odcedź, lecz zostaw trochę wody.

Krok 2

Rozgrzej dużą patelnię, podsmaż na oleju czosnek, fenkuł i chilli. Następnie wyciśnij z osłonki po kawałku kiełbasę. Opiekaj na złoto.

Krok 3

Zawartość patelni mieszaj z makaronem i brokułami. Ewentualnie dodaj 2 łyżki wody, która została z gotowania makaronu.

Krok 4

Posyp płatkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z delikatną kiełbasą i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej