
Składniki
2 sztuki
7 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dobrze umyć i pokroić bardzo drobno ( nie mielić ), przesmażyć na oleju. Cebulkę pokroić w piórka, dodać do mięska. Pieczarki pokroić w paski, również dodać.Dusić pod przykryciem ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
Po upływie czasu duszenia dodać wszystkie przeyprawy,wlać pomidory i dodać Fix (pół opakowania).Dokładnie wymieszać i zostawić na małym ogniu ok 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu dodałam dwie łyżki oleju. Jak już będzie dobry, odecedzić, przelać niewielką ilości zimnej wody. Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej