Spaghetti bolognese inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese inaczej

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

7 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dobrze umyć i pokroić bardzo drobno ( nie mielić ), przesmażyć na oleju. Cebulkę pokroić w piórka, dodać do mięska. Pieczarki pokroić w paski, również dodać.Dusić pod przykryciem ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2

Po upływie czasu duszenia dodać wszystkie przeyprawy,wlać pomidory i dodać Fix (pół opakowania).Dokładnie wymieszać i zostawić na małym ogniu ok 20 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu dodałam dwie łyżki oleju. Jak już będzie dobry, odecedzić, przelać niewielką ilości zimnej wody. Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej