Spaghetti bolognese inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese inaczej

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

7 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dobrze umyć i pokroić bardzo drobno ( nie mielić ), przesmażyć na oleju. Cebulkę pokroić w piórka, dodać do mięska. Pieczarki pokroić w paski, również dodać.Dusić pod przykryciem ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2

Po upływie czasu duszenia dodać wszystkie przeyprawy,wlać pomidory i dodać Fix (pół opakowania).Dokładnie wymieszać i zostawić na małym ogniu ok 20 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu dodałam dwie łyżki oleju. Jak już będzie dobry, odecedzić, przelać niewielką ilości zimnej wody. Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej