Spaghetti bolognese inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese inaczej

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

7 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dobrze umyć i pokroić bardzo drobno ( nie mielić ), przesmażyć na oleju. Cebulkę pokroić w piórka, dodać do mięska. Pieczarki pokroić w paski, również dodać.Dusić pod przykryciem ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2

Po upływie czasu duszenia dodać wszystkie przeyprawy,wlać pomidory i dodać Fix (pół opakowania).Dokładnie wymieszać i zostawić na małym ogniu ok 20 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu dodałam dwie łyżki oleju. Jak już będzie dobry, odecedzić, przelać niewielką ilości zimnej wody. Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej