Spaghetti bolognese inaczej

Autor: Islander85 Islander85

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

7 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dobrze umyć i pokroić bardzo drobno ( nie mielić ), przesmażyć na oleju. Cebulkę pokroić w piórka, dodać do mięska. Pieczarki pokroić w paski, również dodać.Dusić pod przykryciem ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2

Po upływie czasu duszenia dodać wszystkie przeyprawy,wlać pomidory i dodać Fix (pół opakowania).Dokładnie wymieszać i zostawić na małym ogniu ok 20 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu dodałam dwie łyżki oleju. Jak już będzie dobry, odecedzić, przelać niewielką ilości zimnej wody. Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej