Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

100 gramów

10 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotuj al. dente według zaleceń producenta

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, cebulę i czosnek obierz i posiekaj.

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białek. W misce wymieszaj śmietanę, żółtka i parmezan.

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 3

Krok 4

Na patelni podsmaż pepperoni z cebulą i czosnkiem, podlej winem. Kiedy wino odparuje dodaj gorący makaron z odrobina wody, wymieszaną z żółtkami śmietanę dokładnie wymieszaj nie gotuj.

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej