Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni
łatwe
43 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
100 gramów
10 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron spaghetti ugotuj al. dente według zaleceń producenta
Krok 2
Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
Krok 3
Oddziel żółtka od białek. W misce wymieszaj śmietanę, żółtka i parmezan.
Krok 4
Na patelni podsmaż pepperoni z cebulą i czosnkiem, podlej winem. Kiedy wino odparuje dodaj gorący makaron z odrobina wody, wymieszaną z żółtkami śmietanę dokładnie wymieszaj nie gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej