Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

100 gramów

10 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotuj al. dente według zaleceń producenta

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, cebulę i czosnek obierz i posiekaj.

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białek. W misce wymieszaj śmietanę, żółtka i parmezan.

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 3

Krok 4

Na patelni podsmaż pepperoni z cebulą i czosnkiem, podlej winem. Kiedy wino odparuje dodaj gorący makaron z odrobina wody, wymieszaną z żółtkami śmietanę dokładnie wymieszaj nie gotuj.

Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej