Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni
łatwe
75 osób zapisało

Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
100 gramów
10 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron spaghetti ugotuj al. dente według zaleceń producenta
Krok 2
Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
Krok 3
Oddziel żółtka od białek. W misce wymieszaj śmietanę, żółtka i parmezan.
Krok 4
Na patelni podsmaż pepperoni z cebulą i czosnkiem, podlej winem. Kiedy wino odparuje dodaj gorący makaron z odrobina wody, wymieszaną z żółtkami śmietanę dokładnie wymieszaj nie gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni
Przygotuj spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni z naszego przepisu i podziel się opinią w komentarzu.