Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni
łatwe
14 osób zapisało
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
100 gramów
10 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron spaghetti ugotuj al. dente według zaleceń producenta
Krok 2
Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
Krok 3
Oddziel żółtka od białek. W misce wymieszaj śmietanę, żółtka i parmezan.
Krok 4
Na patelni podsmaż pepperoni z cebulą i czosnkiem, podlej winem. Kiedy wino odparuje dodaj gorący makaron z odrobina wody, wymieszaną z żółtkami śmietanę dokładnie wymieszaj nie gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej