Do tego deseru potrzebna nam będzie wyciskarka do ziemniaków, lody waniliowe lub śmietankowe, truskawki i biała czekolada, listki mięty do dekoracji.
Lodowe spaghetti
2 porcje
Czas: 15 minut
Składniki:
- lody Carte d'Or Tiramisu, mocno zmrożone
- 100 g świeżych lub mrożonych truskawek
- 100 g białej czekolady
- świeża mięta do dekoracji
Sposób przygotowania
Truskawki zmiksuj z łyżką cukru. Czekoladę zetrzyj na tarce. Lody przeciśnij przez praskę do ziemniaków na płaski talerz formując z nich długie nitki przypominające makaron. Lody polej sosem truskawkowym, posyp tartą czekoladą i udekoruj listkiem mięty.
W tym przepisie truskawki zastąpić można malinami lub jagodami. A smak lodów wybrać można dowolnie np. czekoladowy czy orzechowy. A może do tego płatki kokosowe lub migdałowe? Sami widzicie, że jak zacznie się pracować nad kompozycją deseru lodowego to nie można skończyć.
Komentarze (0)