
Składniki
1 sztuka
5 łyżeczek
4 sztuki
100 gramów
250 gramów
1.5 szklanki
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, masła, jednego żółtka i szczypty soli zagnieć ciasto.

Krok 2
Wyłóż nim formę do tarty i lekko zapiecz. Ugotuj makaron al dente i odcedź.

Krok 3
Boczek pokrój i podsmaż. Makaron połącz z boczkiem i wyłóż na przygotowane ciasto.

Krok 4
Śmietanę wymieszaj z 3 jajami i żółtym serem, przypraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 5
Wylej na makaron. Całość udekoruj plasterkami pomidora. Piecz około 30 minut w 170 stopni.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































Makaronowa tarta

