
Składniki
1 sztuka
5 łyżeczek
4 sztuki
100 gramów
250 gramów
1.5 szklanki
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, masła, jednego żółtka i szczypty soli zagnieć ciasto.

Krok 2
Wyłóż nim formę do tarty i lekko zapiecz. Ugotuj makaron al dente i odcedź.

Krok 3
Boczek pokrój i podsmaż. Makaron połącz z boczkiem i wyłóż na przygotowane ciasto.

Krok 4
Śmietanę wymieszaj z 3 jajami i żółtym serem, przypraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 5
Wylej na makaron. Całość udekoruj plasterkami pomidora. Piecz około 30 minut w 170 stopni.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej