Makaronowa tarta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa tarta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

1060 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

5 łyżeczek

150 gramów

1.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, masła, jednego żółtka i szczypty soli zagnieć ciasto.

Makaronowa tarta - Krok 1

Krok 2

Wyłóż nim formę do tarty i lekko zapiecz. Ugotuj makaron al dente i odcedź.

Makaronowa tarta - Krok 2

Krok 3

Boczek pokrój i podsmaż. Makaron połącz z boczkiem i wyłóż na przygotowane ciasto.

Makaronowa tarta - Krok 3

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z 3 jajami i żółtym serem, przypraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Makaronowa tarta - Krok 4

Krok 5

Wylej na makaron. Całość udekoruj plasterkami pomidora. Piecz około 30 minut w 170 stopni.

Makaronowa tarta - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Grzegorz  Lembowicz

    Grzegorz Lembowicz , 06.05.2015

    Uyuuu

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej