Składniki
1 sztuka
5 łyżeczek
4 sztuki
100 gramów
250 gramów
1.5 szklanki
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, masła, jednego żółtka i szczypty soli zagnieć ciasto.
Krok 2
Wyłóż nim formę do tarty i lekko zapiecz. Ugotuj makaron al dente i odcedź.
Krok 3
Boczek pokrój i podsmaż. Makaron połącz z boczkiem i wyłóż na przygotowane ciasto.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z 3 jajami i żółtym serem, przypraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 5
Wylej na makaron. Całość udekoruj plasterkami pomidora. Piecz około 30 minut w 170 stopni.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej