Makaronowa tarta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa tarta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
1068 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

267 osób wydrukowało

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżeczek

4 sztuki

100 gramów

250 gramów

1.5 szklanki

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, masła, jednego żółtka i szczypty soli zagnieć ciasto.

Makaronowa tarta - Krok 1

Krok 2

Wyłóż nim formę do tarty i lekko zapiecz. Ugotuj makaron al dente i odcedź.

Makaronowa tarta - Krok 2

Krok 3

Boczek pokrój i podsmaż. Makaron połącz z boczkiem i wyłóż na przygotowane ciasto.

Makaronowa tarta - Krok 3

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z 3 jajami i żółtym serem, przypraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Makaronowa tarta - Krok 4

Krok 5

Wylej na makaron. Całość udekoruj plasterkami pomidora. Piecz około 30 minut w 170 stopni.

Makaronowa tarta - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Grzegorz  Lembowicz

    Grzegorz Lembowicz , 06.05.2015

    Uyuuu

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa tarta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaronowa tartaMakaronowa tarta

Z mąki, masła, jednego żółtka i szczypty soli zagnieć ciasto.