Tarta z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

1 sztuka

null

250 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, roztopionego masła, jajka i soli zagnieć kruche ciasto. Schłodź. Rozwałkuj i wyłóż boki i dno natłuszczonej formy o średnicy 26 cm.

Krok 2

Piecz ciasto 15 minut w 220 stopniach.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę, szynkę w paski, a pieczarki w plasterki. Obrana cebulę drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj szynkę, pieczarki i chwile smaż. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 4

Farsz rozprowadź na cieście.

Krok 5

Jajka rozkłóć ze śmietaną, przypraw sola oraz pieprzem, zalej tartę. Posyp parmezanem. Zapiekaj 25 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makowy pierścień
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej