
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
2 łyżki
0.5 sztuki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, a pora pokrój w krążki.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż umyte pieczarki, dodaj czosnek, cebulę oraz pora.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 100 ml śmietany oraz 200 ml wody. Wlej do pieczarek, całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Mozzarellę pokrój w cienkie plastry i przykryj nimi pieczarki.
Krok 5
Do kielicha blendera wlej 200 ml śmietany, dodaj jajka i przyprawę Delikat. Całość zmiksuj, a następnie zalej sosem potrawę.
Krok 6
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej