
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
2 łyżki
0.5 sztuki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, a pora pokrój w krążki.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż umyte pieczarki, dodaj czosnek, cebulę oraz pora.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 100 ml śmietany oraz 200 ml wody. Wlej do pieczarek, całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Mozzarellę pokrój w cienkie plastry i przykryj nimi pieczarki.
Krok 5
Do kielicha blendera wlej 200 ml śmietany, dodaj jajka i przyprawę Delikat. Całość zmiksuj, a następnie zalej sosem potrawę.
Krok 6
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej