Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
300 mililitrów
200 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, a pora pokrój w krążki.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż umyte pieczarki, dodaj czosnek, cebulę oraz pora.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 100 ml śmietany oraz 200 ml wody. Wlej do pieczarek, całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Mozzarellę pokrój w cienkie plastry i przykryj nimi pieczarki.
Krok 5
Do kielicha blendera wlej 200 ml śmietany, dodaj jajka i przyprawę Delikat. Całość zmiksuj, a następnie zalej sosem potrawę.
Krok 6
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej