Grzybowy stroganoff pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grzybowy stroganoff pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

79 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

300 mililitrów

200 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, a pora pokrój w krążki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż umyte pieczarki, dodaj czosnek, cebulę oraz pora.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 100 ml śmietany oraz 200 ml wody. Wlej do pieczarek, całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Mozzarellę pokrój w cienkie plastry i przykryj nimi pieczarki.

Krok 5

Do kielicha blendera wlej 200 ml śmietany, dodaj jajka i przyprawę Delikat. Całość zmiksuj, a następnie zalej sosem potrawę.

Krok 6

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Stroganoff z kaczki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej