Grzybowy stroganoff pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowy stroganoff pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
84 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 sztuki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, a pora pokrój w krążki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż umyte pieczarki, dodaj czosnek, cebulę oraz pora.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 100 ml śmietany oraz 200 ml wody. Wlej do pieczarek, całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Mozzarellę pokrój w cienkie plastry i przykryj nimi pieczarki.

Krok 5

Do kielicha blendera wlej 200 ml śmietany, dodaj jajka i przyprawę Delikat. Całość zmiksuj, a następnie zalej sosem potrawę.

Krok 6

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej