Kremowy a la stroganoff z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kremowy a la stroganoff z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

448 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

254 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

379 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.

Krok 2

Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pieczarki w cząstki. Wszystko przesmaż na rozgrzanej patelni a następnie wlej przygotowany Fix i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak sosu, dodaj łyżkę musztardy sarepskiej i odrobinę czarnego pieprzu.

2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 04.06.2020

    Bardzo smaczne i bardzo proste danie w wykonaniu i do tego błyskawicznie zrobione

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmiki z cudownych miejsc na świecie

    Filmiki z cudownych miejsc na świecie , 09.10.2016

    Serdecznie zapraszam na stronę miłośników podróży! :) Niesamowite filmiki z każdego zakątka świata oraz ciekawostki o świecie,lajkujemy (y) (y)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej