Kremowy a la stroganoff z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy a la stroganoff z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
626 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

319 osób wydrukowało

Pobierz pdf

508 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.

Krok 2

Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pieczarki w cząstki. Wszystko przesmaż na rozgrzanej patelni a następnie wlej przygotowany Fix i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak sosu, dodaj łyżkę musztardy sarepskiej i odrobinę czarnego pieprzu.

2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 04.06.2020

    Bardzo smaczne i bardzo proste danie w wykonaniu i do tego błyskawicznie zrobione

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmiki z cudownych miejsc na świecie

    Filmiki z cudownych miejsc na świecie , 09.10.2016

    Serdecznie zapraszam na stronę miłośników podróży! :) Niesamowite filmiki z każdego zakątka świata oraz ciekawostki o świecie,lajkujemy (y) (y)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy a la stroganoff z ryżemKremowy a la stroganoff z ryżem

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.