Kremowy a la stroganoff z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy a la stroganoff z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
625 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

318 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.

Krok 2

Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pieczarki w cząstki. Wszystko przesmaż na rozgrzanej patelni a następnie wlej przygotowany Fix i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak sosu, dodaj łyżkę musztardy sarepskiej i odrobinę czarnego pieprzu.

2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 04.06.2020

    Bardzo smaczne i bardzo proste danie w wykonaniu i do tego błyskawicznie zrobione

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmiki z cudownych miejsc na świecie

    Filmiki z cudownych miejsc na świecie , 09.10.2016

    Serdecznie zapraszam na stronę miłośników podróży! :) Niesamowite filmiki z każdego zakątka świata oraz ciekawostki o świecie,lajkujemy (y) (y)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy a la stroganoff z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy a la stroganoff z ryżemKremowy a la stroganoff z ryżem

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.