PRZEPISY.PL

Strogonow

Autor: garlic
  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • mąka1 łyżka
  • papryka słodka
  • pieprz do smaku
    • Krok 1

      Polędwice wołową pokrój w grubą kostkę. Mięso oprósz mąka, przypraw pieprzem i papryką.
    • Krok 2

      Lekko podsmaż na patelni.
    • Krok 3

      Przełóż do garnka, na tłuszczu spod mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
    • Krok 4

      Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli, podsmaż.
    • Krok 5

      Pieczarki z cebulą dodaj do mięsa, dodaj wodę by przykryła mięso i duś na małym ogniu do czasu by mięso zmiękło.
    • Krok 6

      Pod koniec duszenia dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    629
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Średnie
    775
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    147
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie
    137
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    5
    Łatwe