A la Stroganoff z kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A la Stroganoff z kiełbasy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
484 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

567 osób wydrukowało

Pobierz pdf

675 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.

Krok 2

Wszystkie składniki przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Stwórz kremowy sos mieszając Fix z 250 ml wody oraz śmietaną a następnie wlej na patelnię.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gęsty sos dopraw musztardą a wierzch dania posyp posiekaną natką. Stroganoff podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz wzbogacić dodając czerwoną papryką pokrojoną w paski.

2

Opinie o przepisie

  • Artur Trzciński

    Artur Trzciński , 27.12.2020

    Do spróbowania....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kaśka Kaśka

    Kaśka Kaśka , 31.10.2016

    Snacznie mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - A la Stroganoff z kiełbasyA la Stroganoff z kiełbasy

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.