
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
50 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 pęczka
50 mililitrów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.
Krok 2
Wszystkie składniki przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.
Krok 3
Stwórz kremowy sos mieszając Fix z 250 ml wody oraz śmietaną a następnie wlej na patelnię.
Krok 4
Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gęsty sos dopraw musztardą a wierzch dania posyp posiekaną natką. Stroganoff podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Danie możesz wzbogacić dodając czerwoną papryką pokrojoną w paski.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej