
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
50 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 pęczka
50 mililitrów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.
Krok 2
Wszystkie składniki przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.
Krok 3
Stwórz kremowy sos mieszając Fix z 250 ml wody oraz śmietaną a następnie wlej na patelnię.
Krok 4
Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gęsty sos dopraw musztardą a wierzch dania posyp posiekaną natką. Stroganoff podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Danie możesz wzbogacić dodając czerwoną papryką pokrojoną w paski.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































A la Stroganoff z kiełbasy

