Składniki
400 gramów
1 opakowanie
50 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 pęczka
50 mililitrów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.
Krok 2
Wszystkie składniki przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.
Krok 3
Stwórz kremowy sos mieszając Fix z 250 ml wody oraz śmietaną a następnie wlej na patelnię.
Krok 4
Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gęsty sos dopraw musztardą a wierzch dania posyp posiekaną natką. Stroganoff podawaj z ryżem.
Dobra rada:
Danie możesz wzbogacić dodając czerwoną papryką pokrojoną w paski.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej