A la Stroganoff z kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A la Stroganoff z kiełbasy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
484 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

567 osób wydrukowało

Pobierz pdf

680 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.

Krok 2

Wszystkie składniki przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Stwórz kremowy sos mieszając Fix z 250 ml wody oraz śmietaną a następnie wlej na patelnię.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gęsty sos dopraw musztardą a wierzch dania posyp posiekaną natką. Stroganoff podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz wzbogacić dodając czerwoną papryką pokrojoną w paski.

2

Opinie o przepisie

  • Artur Trzciński

    Artur Trzciński , 27.12.2020

    Do spróbowania....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kaśka Kaśka

    Kaśka Kaśka , 31.10.2016

    Snacznie mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - A la Stroganoff z kiełbasyA la Stroganoff z kiełbasy

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.