A la Stroganoff z kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A la Stroganoff z kiełbasy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

447 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

499 osób wydrukowało

Pobierz pdf

565 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.

Krok 2

Wszystkie składniki przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Stwórz kremowy sos mieszając Fix z 250 ml wody oraz śmietaną a następnie wlej na patelnię.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gęsty sos dopraw musztardą a wierzch dania posyp posiekaną natką. Stroganoff podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz wzbogacić dodając czerwoną papryką pokrojoną w paski.

2

Opinie o przepisie

  • Artur Trzciński

    Artur Trzciński , 27.12.2020

    Do spróbowania....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kaśka Kaśka

    Kaśka Kaśka , 31.10.2016

    Snacznie mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej