A la Stroganoff z kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A la Stroganoff z kiełbasy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

462 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

547 osób wydrukowało

Pobierz pdf

633 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

50 mililitrów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry.

Krok 2

Wszystkie składniki przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Stwórz kremowy sos mieszając Fix z 250 ml wody oraz śmietaną a następnie wlej na patelnię.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gęsty sos dopraw musztardą a wierzch dania posyp posiekaną natką. Stroganoff podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz wzbogacić dodając czerwoną papryką pokrojoną w paski.

2

Opinie o przepisie

  • Artur Trzciński

    Artur Trzciński , 27.12.2020

    Do spróbowania....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kaśka Kaśka

    Kaśka Kaśka , 31.10.2016

    Snacznie mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • A la Stroganoff z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Stroganoff wieprzowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej