
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
1 szczypta
50 mililitrów
10 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżeczki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni, a następnie przesmaż cebulę, pieczarki oraz paprykę.
Krok 3
Z powrotem włóż na patelnię mięso i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowy Stroganoff dopraw musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej