Stroganoff z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

73

255 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

630 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1415 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

1 szczypta

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni, a następnie przesmaż cebulę, pieczarki oraz paprykę.

Krok 3

Z powrotem włóż na patelnię mięso i wymieszaj z warzywami.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowy Stroganoff dopraw musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Barbara Chmielewski

    Barbara Chmielewski , 15.05.2020

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • neti O.

    neti O. , 12.10.2019

    Wprawdzie po lekkiej modyfikacji, ale wyszło pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej