Stroganoff z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

79

heart
285 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

768 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1623 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni, a następnie przesmaż cebulę, pieczarki oraz paprykę.

Krok 3

Z powrotem włóż na patelnię mięso i wymieszaj z warzywami.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowy Stroganoff dopraw musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Barbara Chmielewski

    Barbara Chmielewski , 15.05.2020

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • neti O.

    neti O. , 12.10.2019

    Wprawdzie po lekkiej modyfikacji, ale wyszło pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej