Składniki
3 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
250 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
1 szczypta
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni, a następnie przesmaż cebulę, pieczarki oraz paprykę.
Krok 3
Z powrotem włóż na patelnię mięso i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowy Stroganoff dopraw musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej