Stroganoff z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

79

heart
286 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

772 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1627 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paski. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni, a następnie przesmaż cebulę, pieczarki oraz paprykę.

Krok 3

Z powrotem włóż na patelnię mięso i wymieszaj z warzywami.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Gotowy Stroganoff dopraw musztardą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Barbara Chmielewski

    Barbara Chmielewski , 15.05.2020

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • neti O.

    neti O. , 12.10.2019

    Wprawdzie po lekkiej modyfikacji, ale wyszło pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej