A la Stroganoff z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A la Stroganoff z indyka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

57

426 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1045 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1288 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżka

50 gramów

300 mililitrów

2 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paseczki o grubości 0,5 cm i długości 3 cm. Oprósz je przyprawami, pieprzem i przyprawą Knorr, a następnie mąką.

 A la Stroganoff z indyka - Krok 1

Krok 2

Mięso obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Gdy się zarumieni, dodaj pokrojoną w paseczki cebulę i grzyby pokrojone w ćwiartki. Całość smaż, co chwilę mieszając, aż zupełnie odparuje sok z grzybów. Dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, kostkę Rosołu z kury Knorr, przyprawy, ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalej 300 ml wody. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj wtedy śmietanę. Stroganoffa podawaj z ryżem, posypanego startym ogórkiem kiszonym.

 A la Stroganoff z indyka - Krok 2
3

Opinie o przepisie

  • Bartek Staszewski

    Bartek Staszewski , 10.10.2016

    Rewelacyjny smak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Jary

    Marek Jary , 05.10.2016

    stroganoff z indyka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kochanski

    Andrzej Kochanski , 10.01.2016

    Oj smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  A la Stroganoff z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej